Wat is een mooie dag?

Wat is een mooie dag?

Een mooie dag. 
Een fijne dag. 
Een goede dag.
Een succesvolle dag.
Een liefdevolle dag.
Gewoon een dag dus.
Maar geen gewone dag.

Wat is een mooie dag? Iemand een goede definitie? Eens even diep nadenken hoor, wat versta IK onder een mooie dag…

een dag zonder verdriet, of dat nou mijn verdriet is of dat van anderen
een dag zonder al teveel ‘moeten’
een dag waarop ik het gevoel heb, dat tenminste één  iemand mij lief heeft.
een dag waarop ik dingen doe die ik leuk vind.
een dag waarop ik me enigszins productief en zinvol voel.
een dag waarop ik vrienden zie
een dag waarop mijn kinderen duidelijk gelukkig zijn
een dag waarop de wereld er nét iets beter uitziet
een dag waarop ik minstens één keer echt hard heb kunnen lachen

gelukkig moet niet aan al die voorwaarden tegelijk op één dag voldaan worden om er een echt mooie dag van te maken. Alleen de laatste bijvoorbeeld zou al heel fijn zijn.

Vandaag ga ik proberen om zoveel mogelijk van die mooie dingen in 1 dag te proppen. Ik moet niet echt veel vandaag. Ik ga vanavond lekker naar zangles en zing een nieuwe song, oefenen voor ’n optreden. Vanmiddag ga ik met de kinderen naar een vriendin die op een prachtige berg woont. Ik ga een paar dingen regelen en wat hoognodig werk doen, dan ben ik ook nog een beetje productief geweest. Hard gelachen heb ik inmiddels al, maar dat ga ik nog wel een keer doen vandaag, zeker weten. En ik ga nog even de tuin in, daar heb ik tenminste nog echt het gevoel, dat de wereld nog een klein beetje in orde is.

Ja, komt goed met vandaag. Een dag met een gouden randje ontstaat alleen als je er zelf je best voor doet en bewust kunt genieten van de dingen die wél goed zijn. En dat ga ik doen. Nu.

to be continued.

(…en over de kunst van het 24x het woord dag (->25…) in ’n klein stukje tekst  proppen…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *