Update

Update

Ik zal ‘ns even een update geven. Dat kan ik namelijk duidelijk véél beter dan Windows.
Voor de nieuwe lezers: eerst even de vorige blog lezen a.u.b.

Ik ben ’t zo zat!!! Ik heb dus nu net de 3e file gedownload omdat al die andere Service Packs niet werken : “nicht geeignet für Ihr System”, “Datei kann nicht geöffnet werden” etc. en die komen dus DIRECT van de microsoft site hè! Ik heb ’n Windows computer die een Windows update wil. Alleen herkent Windows haar eigen systemen blijkbaar niet meer en zijn de updates die ze leveren niet geschikt om ook daadwerkelijk uit te voeren. Ik heb een 64 Bit x86 Windows 7 OS. Null Problemo zou je zeggen. Nou, kijk op de site en kies: 

– windows6.1-KB976932-IA64.exe
– windows6.1-KB976932-X64.exe
– windows6.1-KB976932-X86.exe

Wat neem je dan?? Ik dacht, ik neem de grootste file waar alles in zou zitten (nog weer een andere als die hierboven). Weliswaar .iso maar dat kan ik. Normaalgesproken. Maar ook ontpakt wil-ie niet werken. 2,5GB voor nop gedownload (gelukkig hebben we een flatrate). Nou, doe dan maar eentje van de drie bovenstaanden. Ik ga voor de X86 want dat heb ik (is ietwat uitzonderlijker  maar goed, hij staat erbij). Weer een halve GB later blijkt: “Diese Datei ist für Ihr System nicht geeignet”. Huhh?? Zucht. Dan maar de normale X64-file en weer een Gigabyteje meer. Who cares. “Diese Datei kann nicht geöffnet werden”. Nu langzaam echt kwaad wordend neem ik dan maar de IA64-versie. Daarvan weet ik weliswaar bijna zeker dat-ie ongeschikt is, maar ik heb geen keus meer… Dit is alles wat Microsoft zo liefdadig ter beschikking heeft gesteld, daarna zijn we met zijn allen uitgekakt. Letterlijk. 
IA64 is gedownload. Met ’t laatste sprankje hoop open ik de file. Krijg ik dit venster, gegenereerd door de Windows Security Guard:Nee. Ik weet wel zeker dat de uitgever van deze software niet te vertrouwen is. 
Ja. Ik weet wel zeker dat deze software mijn computer compleet om zeep gaat helpen. 
Jee. Ik ben onder de indruk: de uitgever van deze software waarschuwt voor zijn eigen software…


Het liefst zou ik op Abbrechen klikken. Maar ik heb geen keus… 
… en klik op ausführen. 
#BAM!!! 
Windows did it. 
ALLE ter beschikking gestelde updates werken niet op een stinknormale Windowscomputer. Zie hier:

NIKS is compatibel met Windows. NIKS! 
Ja tuurlijk, ik zal me daar een potje gek doen en Microsoft contacteren….STOM KLOTEROTKUTWINDOWS!!! 
Zohhh. Dat is eruit. Was even nodig.

Ik neem wel Ubuntu of Linux ofzo. Is altijd nog makkelijker, effectiever, beter, doordachter, gebruiksvriendelijker en frustratiearmer dan dat Windows. 

Ik ga punniken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *