vieze vensters

vieze vensters

Mijn vensters zijn vies.
Oftewel my Windows is filthy.
Corrupt noemen ze dat ook wel.
Ik ben echt niet de allerstomste met computers, maar met Windows word ik nooit (NOOIT!!) vriendjes, zelfs niet op Facebook.

De boel werkt niet meer. Alles loopt vast en dan crasht-ie. Mijn schattige Vaio-klaptopje wil niet meer verder, wil er serieus uit stappen. Zonder nieuw Service Pack geen leven. Goed, heb ik begrepen. Euthanasie is nog geen optie, dus een nieuw SP moet er komen. Vol goede moed google ik me naar de microsoft-wellness-site voor een dienstenpakketje. Na lang heen en weer geklik en het uiteindelijk uitzetten van mijn NoScript-blocker kwam ik op de site waar ik – naar zeggen van Microsoft – mijn Service Pack zou kunnen downloaden. Aanwijzing: “klik op de gewenste versie en dan op de button VERDER”. Zou makkelijk moeten zijn, denk je. Maar die aanwijzing geldt dus voor dit venster:

Wel, a) is er in dit hele rotvenster geen duidelijke versie te herkennen, wel 15 (okay okay, 10) separate files. Er staat weliswaar “files in this download” maar de complete download zelf is nowhere to be seen (en nee, dat downloadgedoetje ernaast is het niet, daar kun je die geweldige (maarnietheus) messenger downloaden).
En b) staat er op de hele site nérgens het woord VERDER!! (Nee, ook niet helemaal onderaan of ergens bovenaan, en nee ook niet in ’t duits [WEITER]. Gewoon nergens.). Dus wat doe je als braaf microsoft-slachtoffer: je zoekt ’t grootste bestand op en gaat die maar downloaden, in de hoop dat alles dáár in zal zitten. Het is weliswaar een .iso-file, iets wat mijn klaptopje nou weer helemáál niet lekker schijnt te vinden maar vreten zal-ie ’t. Had-ie maar geen windows-laptop moeten worden. Vrolijk downloaden wij de krappe 2GB-file. Over een uurtje of 2 zal ik dan weten of en hoe dit verder gaat. [korrektie: nu nog 2,5 uur. joepie.]

En ondertussen voel ik me net dat kind wat er naast zit op die microsoft-downloadsite. Als je ook maar éven met Windows aan ’t klooien bent geweest heb je meteen gruwelijk smerige handjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *