Jail

Jail

eerst even dit:
AAAARGGHHH!!
net het hele stuk over jail getypt, wil ik publiceren, krijgt wordpress een hickup. Geen concept gesaved, alles weg. “Please try again”. Waar heb ik dat meer gehoord…
GIL!!!
OK. opnieuw dan maar…
Twitterjail dus.
“Sorry, you’ve reached your maximum usage limit. Please try again in a few hours.”
Wat een – in mijn ogen – verouderde manier om spammers tegen te gaan. Dat er iets tegen die lui resp. die dingen (spambots en co.) gedaan moet worden, is mij helemaal duidelijk. Ben ik ook absoluut vóór. Maar kan dat niet wat geavanceerder? Ja dat kan. Die huidige twitterspamanalyzer is er eentje uit ’t stenen tijdperk der social media…
Eergisteren zat ik erin. Ik was, als “voetbalfan in wording”, druk aan ’t oefenen voor voetbalcommentatrice. Op twitter dus. En ja, dan produceer je nogal wat tweets… In “jail” beland je als je teveel tweets in een bepaald tijdsbestek plaatst. Iets van 100 in een uur of 200 per dag of iets dergelijks. Daar zit je als dolenthousiaste #voetbalfaninwording helaas al heel snel aan.
Maar wat mij ’t meest stoort: dit HOEFT in ons huidige tijdperk niet meer!! Het is met de tegenwoordige analyzer-/detector-/grabber-techniek (of hoe je ’t ook wilt noemen) een fluitje van ’n cent (ja zelfs met die centen van vandaag de dag) om een banaal onderscheid te kunnen maken in de inhoud van tekstfiles. Als een spammer (of spambot) 100 tweets in een uur eruit gooit, dan is de inhoud van die tweets grotendeels identiek (á là: “hey you’re in this picture! have a look!” en dan een leuke sekslink oid).  Dat is toch zó te detecteren?? Mijn tweets van eergisteren bevatten – naar mijn bescheiden mening – toch echt grotendeels heel verschillende inhouden. OK, toegegeven, de hashtag was wel veelal hetzelfde (#AjaRea :-)). Dan moet het toch duidelijk zijn dat ik niks kwaads in de zin heb? Dat ik gewoon lekker bezig ben met wat twitter zo graag wil: twitteren! En toen ik uiteindelijk dan toch een eind aan mijn leuke twitteravondje wilde breien en iedereen een goede nacht wou wensen, mocht dat niet meer. “Sorry, try again in a few hours.” NOT!!! Ben je als nietsvermoedend en welwillend persoon ook ‘ns een avondje een beetje op dreef en wil je ook nog even aardig welterusten zeggen, word je achter de tralies gezet. En bedankt hè.
I’m innocent!!!
I’m innocent!!!!!
Maar ja, dat roepen de meeste lui die in de nor zitten…
Kom op Twitterbeheerlui! Maak asjeblieft ’n iets modernere versie (2.0 ofzo) van jullie spambotdetector zodat onschuldige voetbalfanatici als ik nog zonder moeilijkheden even welterusten kunnen zeggen? Ah toe??

0 gedachten over “Jail

  1. Klopt helemaal, ik zie dagen lang mensen praten en die komen nooit in Jail, ik heb 700 volgers en als ik de een derde deel welterusten zeg, dan zit ik er al in.
    Totale onzin met de mogelijkheden hedentendaags!
    Laat ze idd eens kijken of er veel hetzelfde wordt gezegd, dat is spam en geen welterusten o.d. en elke welterusten bij mij is echt heel anders.
    Kan er ook enorm kwaad om worden en de lange boodschappen zijn er ook al uitgehaald, zorg liever eerst dat Twitter werkt zoals het hoort en niet uit zichzelf gaat blocken en ontvolgen e.d. of twitterfail weer ergens voor of over capacity totaaaaaaaaaaaal onzinnig!!!

    1. Amen to that!!! je hebt helemaal gelijk lieve Helga! maar ik vrees dat ze niet echt iets op onze mening uit gaan doen daar 🙁 Ze weten nu al niet meer hoe ze meer geld uit Twitter kunnen halen, dan gaan ze ook niet meer geld stoppen in ’t verbeteren van hun “still running systems”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *