puntje puntje puntje

puntje puntje puntje

stil.
ik mag niet meer en ik wil niet meer.
als ik ieder woord dat ik zeg of schrijf in de waagschaal moet leggen en vooral nog eerst 39 keer om moet draaien, dan blijf ik liever stil.
als iedereen denkt te weten wat over wie gaat en wie wat over een ander denkt, hoef ik sowieso niks te zeggen.
als jij denkt dat alles wat ik zeg sowieso over jou gaat, dan zegt dat genoeg over jou. *zachtjes “You’re so vain” van Carly Simon neuriet*
als ik niet ‘vaag’ mag doen in mijn eigen hormoongestuurde blogs, dan blijf ik textueel liever helemaal onzichtbaar.
als ik geen gevoelsuitingen meer mag verzinnen (want geloof me, fictie is ook een passie), dan hoef ik ook niet meer te bloggen.
als alleen de suffe alledaagsigheidjes mogen blijven en de rest weg moet, ben ik ook weg.
een simpele zielen blog.
joepie.
yuck.
stil.
c ya (or not).
 
groet.
Drama Lou.

0 gedachten over “puntje puntje puntje

  1. oh haha, zo vaag dat ik je reactie zowat uit ’t oog verloor gheheheh 😉 Ik schijn ook te vaag te zijn. Maar namen kan, wil en ga ik ook niet noemen, da’s ook niet goed. Ik wil het vaag laten. Ik wil dat mensen denken “whutt, heeft ze het nu over mij??” of “jeee, in dit of dat opzicht herken ik dit toch wel enorm…” Als ik teveel specificeer, blijft er niks te gissen over. Het is net als met erotiek: een licht spannende verpakking doet meer dan allesonthullende naaktheid… Wij blijven gewoon lekker vaag, toch? Kunnen wij goed 🙂

 1. Niks van aantrekken!!!
  Jij bent de geweldigste.
  De mooiste.
  De liefste.
  De prachtigste drama schrijfster die ik ken.
  Mensen die niet begrijpen hoeven wij ook niet te begrijpen.
  Moet toch van twee kanten komen.
  Schijt aan hun en blijven bloggen.
  Ook jij bent fabuLOUs!!
  (Zonder O!!) ;-).
  Dikke kus liefie, love you <3

 2. Hé kom op……ik ga er gewoon van uit dat dit ook hormonaal gestuurd is…..alhoewel getagged in Serious shit…..shit hé….. 🙁 doe het me niet aan dat ik straks de enige hormonaal gestuurde, menselijk, idiote, geniale, dramaqueen-achtige, tenenkrommende, vermakelijke blogger ben hé (om maar ff alle eer naar jou en mij te trekken!! 😉 )

  1. haha 🙂 nou, ik ga m’n blogs wel uitgebreider overdenken (behalve als ik weer een potje eerstegedachtebloggen doe^^). Dit gedoe heeft me toch wel aan ’t denken gezet… Teveel mensen die alles denken te weten en te kunnen beoordelen. Ik ga vanaf nu ook maar voorzichtiger om met uitingen mbt bepaalde mensen (ja, die levensles heb ik nu geleerd, deze was nog gratis…). Ik heb geen zin in zulke energievretende bad feelings. Ik zal m’n best doen om “neutraler” en “vlakker” te zijn. Maar zal me toch wel niet lukken :-S maarre, je beschrijving van jou klopt helemaal hoor LOL!! 😉 x

   1. Hé meis! zoals ik zeg op mijn blog tegen mijn lezers: ik schrijf! U bekijkt het maar!!
    En ik heb om precies die redenen besloten de reacties uit te zetten, ik werd moe van alle ((vaak) goedbedoelde) adviezen en bemoeizucht…. enzo….

    1. Ik neig er sterk naar om ook reacties helemaal uit te zetten. het is verdorie MIJN gezeik en als je het niet wil lezen, doe het dan gewoon niet… Net als met een slecht boek, dat mieter je ook in de hoek of je koopt ’t bij voorbaat al niet. toch? Je hebt helemaal gelijk. Ik schrijf, u bekijkt ’t maar 🙂 x

     1. Je mag ook schrijven wat je wil, dat staat boven alles, maar zodra het over personen gaat, dien je, of je mond te houden, of recht toe recht aan te vertellen wat er aan de hand is. Niet dat mystieke in de ruimte gelul wat jij doet. Een goed boek, is meestal fictie. Jij schrijft over ‘echte’ dingen (je kan je afvragen voor wie echt echt is, maar goed, dat is een andere discussie). Je hoeft ook comments niet uit te zetten voor mij, of wie dan ook anders, maar als JOUW gezeik, over ANDERE mensen gaat, verwacht dan niet dat ANDERE mensen stomweg gaan zitten toe kijken. Da’s alles.

     2. OK.
      a) even ter info: je bent niet gebanned. jouw reacties worden nu, net als alle andere reacties, gescreened en als ’t me niet aanstaat, belanden ze in de prullenbak. Dat mag ik. Het is MIJN blog.
      b) je zegt dat ik over andere mensen schrijf. Noem ik namen? Nee. dat vind jij het kritieke punt, ik vind dat eerder respectabel. Misschien gaat dit allemaal wel over een fictief persoon! Iemand die ik in mijn hoofd heb. Misschien ben ik wel zo schizo als de pest. Kan best. Dan mag ik nog steeds schrijven wat ik wil. Zo gauw ik er een naam bij ga zetten, kom ik pas echt in de problemen want dan gaat het over iemand in het bijzonder en kan men mij aanklagen voor smaad. Maar ik bedoel misschien wel niemand in het bijzonder: dat is wat JULLIE erin lezen!!! JULLIE denken dat dit over 1 persoon gaat. Die persoon zelf denkt dat het over hem of haar gaat. Er zitten een aantal blogs tussen die daadwérkelijk over niemand in het bijzonder gaan, maar die door jou/jullie tóch weer op die persoon worden betrokken. Mijn schuld??? Nee. Je leest er maar in wat je wil.
      c) Ik zeik wat en zoveel ik wil. Zeg jij ook wat je wil, schrijf je kritieken in de lokale krant voor mijn part. Zal me echt om het even wezen.
      d) Bedankt voor je constructieve input.

 3. lieve Lou,
  ik lees je nu een paar dagen en alles wat je schrijft maakt indruk. huilend van frustratie heb ik vanmorgen jouw blog “de reden ben jij” gelezen. Ik heb geen idee waarom je dat schreef, maar het feit dát je het schreef… dat je PRECIES verwoord wat ik hier, buiten op straat, keihard uit zou willen schreeuwen naar mijn buren. Want de weblog van Mrsdbvz “instanties dienen zich aan de regels te houden” (link: http://mrsdbvz.wordpress.com/2012/03/28/instanties-dienen-zich-aan-de-regels-te-houden/ ) gaat over mij…
  De woorden die jij schrijft zijn zo diep uit je ziel. Zo echt en zo waar! Voor mij is het namelijk wel een reden om dan maar niet alles te bloggen, niks te zeggen op hyves, twitter, facebook en andere soc. media. Ik laat mij wel tegenhouden door de situatie waar ik in zit… En eerlijk, ik heb nog niet genoeg van je gelezen om te snappen waar het in jouw geval om gaat… maar misschien… als jij ook in zoiets zit, geef je mij, door wél hiermee door te gaan, zoveel kracht dat ik ook weer een stap ga nemen om wel meer te gaan bloggen… en die kracht heb ik heel erg nodig… lieve lou, trek je niets aan van mensen die denken jou te kennen maar niet in je hart kijken, zodat emotionele mensen zoals ik… die het moeilijk hebben, zich een beetje op kunnen trekken aan jouw prachtige, eerlijke en oprechte teksten….
  Het klinkt volgens mij allemaal zo verward wat ik tiep… ik hoop dat je de strekking snapt…
  Heel veel liefs
  Sas

  1. ik snap de strekking. Bedankt voor je zo uitvoerige reactie. Wat ik schrijf komt idd vaak van heel diep, maar er zitten ook erg oppervlakkige of soms compleet verzonnen postings tussen… Ik ben heel, heel blij met het feit dat mijn teksten voor jou zo waardevol zijn, dat is echt een gigantisch compliment. Dank je wel!! Ik heb die blog van Mrs.dBvZ idd met kromme tenen gelezen en wist niet wat te zeggen. Stuitend… Wat een ellende… Ik hoop heel hard voor jou dat je heel erg snel uitzicht gaat krijgen op verbetering… En, nogmaals dank je wel Sas!! (ik zal zometeen op je andere posting hieronder ook nog even reageren ;-)).

 4. Vind ik leuk. Aangeklikt. Niet omdat ik het leuk vind maar ik kon de ‘wat is dit voor ellende en ik steun je’ knop niet vinden. Helaas. Ik lees al even mee en snap het niet. Mensen dus. Of sommigen dan. En dat zal wel niet veranderen ook. Maar als JIJ stopt heeft de ander gewonnen. Dus dat doe je niet. Punt. Zoals de reacties hier ook al zeggen. Ik hoef er niks aan toe te voegen maar geef je wel een hele dikke knuffel. Virtueel uiteraard. Laat de zuigers niet binnen!

  1. ja, zo’n knop zou best wat zijn… op FB ook trouwens. En ik stop niet hoor. Ik ben even stil. da’s wat anders 😉 ik val even stil omdat ik in de ogen van anderen te ver ben gegaan maar ik dat zelf niet zo zie. Daar moet ik even over nadenken. Ga ik ook doen. Maar stoppen met schrijven doe ik niet, omdat ik het zelf gewoon te leuk vind. Ik ga wel proberen wat bedachtzamer te zijn. gisteravond schreef ik dat ik m’n blog toch postte en niet tot vanochtend ging wachten. Dat ga ik vanaf nu wel doen. De absolute spontaniteit kan wat inboeten door dit gedoe. Maar misschien is dat zelfs wel goed voor me… ThanX voor je knuffel lieve Patrick. Een hele dikke terug!!

 5. Lou… Stop toch met blOggen, kap er maar mee en hou er maar mee op. Jij gaat niet langer bloggen, je bent er niet geschikt voor.
  Wat jij moet doen is gaan vertellen, verhalen uit het echte leven, verhalen uit jouw dromen en verhalen uit jouw hart. Daar ben jij goed in en daar ben jij geschikt voor. Degene die dat niet ziet, moet maar doorklikken…
  Ow, wacht… dat doe je al… Mooi verhalen vertellen…

  1. ja…. als ik ermee stop heb ik iig meer tijd om die van jou te lezen (en te herlezen…) 😉 Ik leuter door hoor, ik las alleen even een kleine pauze in. Een denk- en mediteerpauze ofzo (dat moet ik dan wel doen terwijl ik achter de bar sta op het mega-feest van onze sportclub want daar zal ik een groot deel van het komende weekend doorbrengen haha). En dan ga ik weer mooie verhaaltjes ophangen 😉 thanX sweet cat!!

 6. het juist niet noemen van namen, toont dat jij respect hebt voor anderen. Tevens geeft het ruimte voor anderen om het verhaal zich “eigen” te maken, zoals ik dat doe. Voor mij gaat het over mijn buurvrouw, ongeacht voor of over wie jij het schrijft. Dat is juist de kunst van het niet persoonlijk maken van dit soort verhalen.
  Degene die dit leest en zich aangesproken voelt, is degene die bij zichzelf te rade moet gaan of hij/zij wel goed bezig is?
  Blijkbaar is die twijfel, of het werkelijk om deze persoon gaat… zo groot, dat degene van jou gaat “eisen” namen te noemen…
  Wat bereik je daar in godsnaam mee? Dan wordt jouw blog een hetze tegen iemand waar het misschien niet eens over gaat! Of degene die zich herkent denkt.. zie je wel! En lult dan alleen nog maar meer bullshit over jou! (Te zielig voor woorden.. ga je eigen leven leiden! Heb je nou werkelijk niets beters te doen?)
  Niemand kan iets van jou eisen, het is jouw blog, jouw verhalen, jouw woorden, jouw gevoelens. Iemand die daar iets aan wil veranderen, moet dan maar zelf gaan schrijven! Of jou gewoon niet meer lezen.. als ik een boek te “vaag” vind leg ik het ook weg!
  Je reacties uitzetten betekend dat je ons als lezers monddood maakt, en dat vind ik heel erg jammer! Juist omdat sommige dingen zo mooi geschreven zijn en zo herkenbaar dat ik vind dat ik MOET reageren.
  Degene die reageert als zijnde “de persoon waar het om gaat” en de manier waarop hij/zij reageert, zegt meer over die persoon, en hoe hij/zij het verhaal beleefd, dan over de realiteit.
  Voor degene die zich aangesproken voelt: Je zit ernaast.. de verhalen gaan allemaal over mijn buurvrouw… tenzij jij mijn buurvrouw bent. Zo niet.. hou je mond, verveel me niet met kinderachtige kleinerende reacties naar iemand die voor mij als spreekbuis functioneert!
  Zoek een eigen leven..
  grrrrr.. ik ben boos!

  1. ik merk ’t 😉 heel boos! Dat hoeft niet hoor, in principe mag iedereen reageren. Maar ik ga vanaf nu wel modereren. Ik kan best met kritiek omgaan en ik heb er ook geduldig op geantwoord de laatst dagen, maar ooit is de maat vol (en toen heb ik alles gewist haha). Jij beschrijft het iig goed: zo bedoelde ik het. Niet te specifiek, laat iedereen zelf maar uitzoeken of het voor hem/haar past. En in twijfel blijven of dat ook echt zo is. Maar het omgaan met die twijfel schijnt voor sommigen moeilijker te zijn dan ik had gedacht… Die mensen weten zéker dat de wereld om hen draait, alleen weet de wereld dat zelf nog niet… Niet meer boos zijn, lieve Sas. Het helpt niets en het levert enkel een hoop negatieve energie op. En ik vrees eigenlijk zelfs dat ik helemaal niet kán stoppen met schrijven, ook al zou geen kip het lezen (ik schreef me eerder ook al suf hè, zie http://louterlou.wordpress.com/2012/04/18/1-0-blogging/ en dat las daadwerkelijk niemand (denk ik)). Dus geen zorgen, het komt wel weer. Maar voor nu ben ik even wat stiller. En hoop maar dat de storm toch ooit overwaait… x

   1. Leuk dat je precies die blog erbij haalt, er stond daar namelijk een gedichtje tussen over je kleine mannetje.. dat komt zo dicht bij mijn gevoelens dat ik daarom besloot om je te gaan volgen hihi..
    grr ik moet zelf ook maar weer eens iets gaan schrijven….

 7. Tjonge, jonge, wat een gedoe zeg. Zo gaat de lol er wel van af. Het is toch jouw blog? Alleen jij bepaalt wat je er op zet en hoe je dat doet.
  Ik had laatst ook zo’n betweter tussen mijn reacties. Zij vond dat ik moest schrijven voor de lezer. In de 1e instantie schrijf ik voor mijzelf en het is leuk als anderen het kunnen waarderen maar that’s it. Ik heb een paar dagen nodig gehad om bij te komen van die ene negatieve reactie, terwijl daar een heleboel lieve ondersteunende reacties naast stonden. Zoiets raakt mij gewoon.
  Ik ga dan aan mijzelf twijfelen, of ik de bedoeling van bloggen wel heb begrepen en of ik dan anders zou moeten gaan schrijven. Of dan maar moet stoppen.
  Inmiddels weet ik dat ik gewoon bij mijzelf moet blijven, ik schrijf wat ik leuk vind op mijn blog. Al snapt niemand er wat van.
  Blijf jij ook alsjeblieft bij jezelf. Je schrijft mooie dingen. Ik snap soms ook niet waar je het over hebt, so what? Daarvoor ken ik jou en het leven dat jij leidt niet goed genoeg.
  Maar sommige dingen moeten gewoon geschreven worden, als een soort hogere macht die het even overneemt. En daarna kun je het loslaten. Wat het ook is.
  Barry Stevens zou zeggen: vooral doorgaan. Ik hoop dat je dat ook doet.
  *knuffel*

  1. nou precies. Dat dus!!! ik schrijf niet voor de lezer. Ik schrijf omdat ik graag vertel of omdat ik m’n hart wil luchten of omdat ik een ei zit uit te broeden of wat dan ook. Als ik wil schrijven voor de lezer, dan ga ik wel gelijk een boek schrijven. Dit is een blog, míjn blog. Als anderen dat leuk of interessant vinden om te lezen, mooi. Als ze het niet leuk/mooi vinden, ook prima, mogen ze ook zeggen (alleen weet ik niet of ik de reactie – als-ie al te scheldend en veroordelend is – laat staan heheh, maar constructieve kritiek wil ik best doorlaten hoor), point taken en verder aftaaien en niet meer lezen. Ja zulke dingen raken mij dus ook. Jij schrijft op dezelfde manier als ik, gewoon dat wat in je opkomt of dat wat je van het hart moet. Of een paar mooie quotes of juist die alledaagse lolligheden. Gewoon lekker leesvoer. Soms met een grote lach, soms met een traan of soms over iets waarvan ik denk “aha. OK.” en verder niet haha 🙂 Ik ga Barry’s woorden maar ter harte nemen. Dank je lieve Nanda!! x

 8. Ik weet dat ik het makkelijk tegen jou kan zeggen, terwijl ik het me zelf ook aan zou trekken, maar ik begin wel steeds meer het ‘krijg de schijt’-principe aan te hangen. Ik heb bij jou nog nooit het idee gehad dat je iemand schoffeert. En weet je, al zou je dat doen zonder dat je namen noemt, we leven nog steeds in een democratie en het is en blijft jouw blog, dus je mag schrijven wat je wil. Ga jezelf vooral niet beperken door over alles wat je schrijft eerst na te gaan denken.
  Ik lees ook wel eens blogs van mensen waar ik helemaal niks mee heb of het niet mee eens ben. Als dat een beetje te veel gaat gebeuren, dan volg ik diegene niet meer. Maar daarom mag diegene nog steeds zijn/haar blogs schrijven voor mij, ik zal er niet moeilijk over doen. Daar heb ik ook helemaal geen ene bal over te zeggen.
  Dus ik wil alleen maar zeggen… blijf alsjeblieft zo schrijven als je doet. Ik weet net als wat Nanda zegt ook niet altijd waar je het over hebt, maar daar gaat het wat mij betreft ook niet om. Ik geniet van de manier waarop je schrijft en ik vind het interessant om te weten wat er in je hoofd omgaat.
  Kussie!

  1. wat een fijne reactie, dank je!! Ik blijf ook wel schrijven hoor. Maar ik ga geen woorden meer vuil maken aan dit geheel. En als ik al woorden vuil maak aan iemand, dan toch echt zonder naam en niet al te specifiek. Net als nu ^^ Ik blijf gewoon de hormonale truthola die ik al ben (ik loop nu al sinds gisteren met dat liedje van Astrid Nijgh (Ik doe wat ik doe, En vraag niet waarom, Ik doe wat ik doe, En misschien is dat dom… – OK de rest is wat minder toepasselijk hahaha). En mijn hoofd is nog steeds een vette warboel dus daar zit nog zat in om over te schrijven 😉 Alleen nu even niet (want ik heb gewoon geen tijd haha!!). XX

 9. Wel treffend ook die metafoor/vergelijking met Carly Simon’s You’re so vain…daar hoort inderdaad nog achter “You probably think this song is about you” En dan ook aanvullend Astrid Nijgh noemen. ZIt zoveel waarheid in Lou Just be and stay Lou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *