Hot

Hot

dat is het.
Very hot.
Ik vind ’t op zich niet erg, het hoort nu eenmaal bij de zomer en de langste dag van het jaar enzo, maar het is zo bloedjebloedjeheet dat je niks meer uit je vingers krijgt. Deuren dicht en binnen zitten. Buiten in de tuin is het 35°C. Boven de 40 in de zon, geen zuchtje wind. Deuren dicht, rolluiken naar beneden. Ik ben blij dat de kinderen inmiddels in hun twuppie zonder toezicht kunnen zwemmen, ik hoef er niet meer met m’n ogen bovenop te zitten. Laat ze maar p(ool)oedelen.
Ik zit binnen. Ik heb een gruwelijke hekel aan in de zon liggen cq. zitten bakken. Ik heb sowieso een grondhekel aan ergens nietslapend liggen en niksdoen. Ik heb ook een hekel aan insmeren en een nog grotere hekel aan van mij afdruipend zweet (tenzij ik aan ’t hardlopen ben, maar ook dan vind ik het lastig). Ik ben sowieso zonongeschikt: ik word enkel heel snel knalrood (ondanks het gehate insmeren) en na het vervellen ben ik dan weer blanco. Joepie.
Dus ja, zit ik binnen. Een beetje rondkneuteren op m’n laptop, wat schilderen, koffie drinken. Het lijkt wel winter. Ach, het is ook nooit goed hè. Voor tuinieren is het te heet. Voor grasmaaien en aardbeien plukken is het ook te heet. Vanavond een tuinfeest op school. Alleen is er precies voor vanavond weer een megagigaonweersbui aangekondigd. Dubbeljoepie.
Whatever. Ik vind ’t prima zo. De kinderen amuseren zich, ik ook. Als het iets koeler is, ga ik wel weer lekker in de tuin prutsen. Echt binnenwerkweer dit 😀
En bij jullie?? (gnagnagna)

0 gedachten over “Hot

  1. Bij mij is het bewolkt en er wordt noodweer voor vanavond voorspeld maar dat begint in het zuiden en dan door naar boven…dus dat komt bij mij vannacht zo’n beetje…
    Ik zou zeggen: doe alles lekker een versnelling lager, lekker lui en loom, geniet ervan, na vandaag worden de dagen weer korter… 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *