Grote schoonmaak, de #tweede

Grote schoonmaak, de #tweede

vorige week deed ik al een grote schoonmaak hier thuis (alhoewel daar al niet veel meer van  te zien is…) en vandaag heb ik dat virtueel ook nog even gedaan. Opruimen. Schoonmaken. Ordnung schaffen.
Met de bijna 1200 mensen die ik op twitter theoretisch “volgde”, kwam daar praktisch gezien dus niks meer van. Ik volgde niks, zag door de tweeps de TL niet meer. Ik keek er zelfs nog maar uiterst zelden naar. Enkel mentions kwamen nog wel bij me binnen (oh by the way, mam, dit blog kun je overslaan, gaat over twitter 😉). Ik volgde iedereen die normaal ‘menselijk’ (lees: geen bedrijf, notoire retweeter, spammerT o.i.d.) was en die mij volgde met liefde terug. Maar het overzicht was weg. De mensen die ik echt absoluut wilde lezen, zag ik niet meer. En ik twitterde steeds minder. Het voelde als een gebed zonder end.
Vandaag heb ik in totaal ca. 450 mensen ontvolgd. Niet omdat ik ze niet leuk vond, niet omdat ik niet meer met ze wil twitteren. Nee, puur op het gevoel van: “deze mensen hebben volgens mij niet echt veel aan mij en ik kan me eigenlijk niet echt herinneren dat we in het afgelopen half  jaar een tweet met elkaar gewisseld hebben, dus ze zullen het vast niet erg vinden als ik ze ontvolg”.
En dat hoop ik dan nu maar…
Het voelt toch wel goed. Ik zie weer mensen. Ik heb weer overzicht. Ik heb ook nog maar één lijst met een krappe 60 mensen die me echt het allerliefst zijn, de rest is me ook lief, maar deze mensen wil ik af en toe even ‘checken’. In zulke gevallen kán een lijst dus werken. Hoop ik. Hard.
Ik wil weer lol hebben in twitteren zonder er uuuuuuren aan te moeten besteden (want dat wil ik echt echt echt niet meer). Ik wil overzicht hebben op de momenten dát ik twitter. Leuk contact hebben i.p.v. oppervlakkig geneuzel.
Zoals ik vanmiddag ook al zei: als iemand zich nu gepasseerd voelt of het niet snapt, gil dan alstublieft? Ik ben ook maar een mens. En dit aantal door mij gevolgden kon ik simpelweg niet meer behapstukken. Sorry. Wat heb je nou aan een volger die niks meer volgt… Vandaar dus. Het gaat u allen goed.
I’ll be back (de kans is groot :-)).
#Twusten @Twereld!!!

0 gedachten over “Grote schoonmaak, de #tweede

  1. Ik vind Twitter stom. Kan niks met die uitspraken, kreten en oppervlakkigheid. Ik heb wel een account, maar doe er niks mee.
    Dat opruimen wat jij hebt gedaan, heb ik vorige week met FB gedaan. Heb 30 mensen verwijderd. Heerlijk. Nu heb ik een select gezelschap met wie ik leuk en regelmatig contact heb en dat bevalt me prima.

    1. tja daar zit ‘m het verschil 🙂 Ik vind twitter leuk. Nog steeds. Maar niet als ik het echt niet meer kan volgen. Het is puur een contactmedium voor mij, het gaat me niet echt om de meest geweldige uitspraken in 140 tekens (hoewel sommige mensen echt supergevat zijn en ik humor het allerbelangrijkste vind op twitter). Voor mij zijn zowel twitter als facebook mijn oh-zo-belangrijke draad naar Nederland, mijn medicijn tegen té grote heimwee… Facebook moet ik nderdaadook nog opruimen. Binnenkort. In deze bioscoop. *grinnik*

  2. Ik ben met Twitter gekapt. Mede op verzoek van mijn echtgenoot. Ik was er de godganse dag mee bezig en dat gaf mij (en manlief) zoveel onrust. Dat is het niet waard.

    1. Ach, mijn man vindt ’t o.h.a. wel best. Zeur ik hem tenminste niet aan z’n hoofd als hij aan ’t programmeren is ^^ En al vond hij het niet best… ik doe ’t niet de hele dag. Soms doe ik ook wel eens wat anders hahaha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *