Zondagmiddagen

Zondagmiddagen

Tja, als je met zondagochtenden begint, moet je met zondagmiddagen verder hè. Die komen er op de één of andere manier automatisch achteraan, het is niet anders.
Wat is dat toch met zondagmiddagen. Ergens doe je geen flikker maar ontstressen lukt ook niet. Ik heb de lamssteakjes voor vanavond maar even gemarineerd. De kinderen hebben hun zwaarbegeerde koekjes gemaakt, gebakken en gegeten in hun zelfgebouwde stoelenhut midden in de kamer. Ook dat hoort erbij. Dochter is nu misselijk, naar eigen zeggen, en ligt te kreunen in de hut. Zoon heeft een betere rem en ligt uit te buiken op de bank.
Ik heb de halve tuin gesnoeid. De andere helft komt later wel. Op dit moment probeer ik zin te maken om nog met de rozenstruiken aan de gang te gaan, maar die zin is ver te zoeken. Ik heb bij ’t snoeien de snoeischaar met vol geweld in mijn linker pols gespietst, net de slagader gemist. Wat een mazzel. Een klein maar behoorlijk diep wondje rijker en een paar milliliter bloed armer. Elvis en Elton slapen door alles heen. Ik weet het nu zeker, we hebben er duidelijk twee van het soort “slaapkat”. Áls ze wakker zijn, breken ze de tent af (en vooral alles waar IK waarde aan hecht, het kinderspeelgoed of man’s sokken laten ze gewoon met rust, grmmbll) maar minstens driekwart van de dag oefenen ze voor het wereldkampioenschap synchroonslapen.
Het waait behoorlijk, de lucht is grijs. Man wil nog gaan wielrennen met de buurman, ik denk enkel “jebenniegoewijs” maar vind ’t prima, hij doet maar. Ik heb gruwelijk veel zin in een goed glas wijn maar dat doen we toch nog maar niet. Ik heb ook gruwelijk veel zin in andere dingen die er nu simpelweg even niet in zitten. Laat ons verstandig zijn. Dochter steekt het volgende koekje in de mond, ondanks de misselijkheid. Eéntje past er blijkbaar altijd nog wel bij…
Even een recept zoeken voor iets courgettes: mijn courgetteplanten zijn hoogstproductief. Er liggen er al een stuk of 6 van het kaliber “onderzeeboot” verdeeld in de tuin te wachten op hun gecomposteerde levensfase, zoveel courgette kan een normaal mens echt niet eten. Ik ga zo nog even boontjes plukken voor het avondeten, voortmijmerend over bepaalde mensen aan wie ik veel denk. Ik wou dat ze het konden voelen…
Zondagmiddagen.
Te zondags om niks te doen, te niksig om echt zondag te zijn.
Ik mijmer nog even verder.

0 gedachten over “Zondagmiddagen

  1. Mijmerse… Zondagen zijn soms leuk (het is nog maar een week geleden) en soms om niet doorheen te bijten… Zou ook wel wat anders willen vandaag, hoewel de invulling vandaag ook best te doen was… Maar die van vorige week was sowieso leuker, voor ons beiden en vele anderen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *