Puinzooi de tweede

Puinzooi de tweede

Ik schijn al eens eerder over puinzooien geblogd te hebben, zie ik aan het voorstel van WordPress voor de Permalink. Ach ja, dat is ook niet echt verwonderlijk. Het ís hier nu eenmaal vaak een grote puinzooi. Maar vandaag is-ie net een beetje groter zodat ik bij binnenkomst bij de deur al even stil blijf staan en denk: “tjeejjjzus….” En dan: “Wat een ongelooflijke rotzooi is ’t hier. Hellup. Koffie…”
Eerst maar ‘ns zitten na alle geren en gesport en gedoe. Een flinke caffeïneboost is wel nodig voordat ik me aan zoiets ‘groots’ waag.

Waarom is het bij mij nou zo vaak zo’n enorme chaos? En waarom stoor ik mij er eigenlijk niet eens (meer) aan? Vroeger kon ik er niet in leven, moest er orde en ruimte om me heen zijn. Nu kijk ik met een schuin oog langs de verlepte rozen op tafel en door de vlaggetjesslingers heen naar de zich daarachter bevindende wroetberg, denk onverholen “Ach…. Komt straks wel”, en ga aan de slag met m’n werk en met een bult notulen. Eten koken (nog meer puinzooi), kinderen maken huiswerk (nóg meer chaos). Ik probeer hier en daar sneaky wat dingen weg te gooien (barbiepaarden met afgebroken benen bijvoorbeeld) maar dat mag dus ook niet en wordt hard afgestrafd. We sluiten een compromis: ik mag het been weggooien, zij houdt de rest van het paard.  Dan maar op zoek naar andere dingen die ik wél weg mag gooien…
Ik weet ’t.
M’n rotgevoel.
Weg ermee.
Pohh.
Heb ik even lekker opgeruimd zeg…

0 gedachten over “Puinzooi de tweede

    1. en dat terwijl ik me soms bijna halfdood voel :-S (maar ’t klopt wel, we doen er met z’n allen alles aan om te laten zien dat we hard erop los leven haha). Ik wil alleen ook zoooo graag eens zo’n ontiegeluk strak, opgeruimd, mooi designhuis… maar dat lukt me dus nevernooit niet 🙁

  1. Hahaha, ik zou gek worden van een huis zoals op jouw foto’s. Niks voor mij. Ik wil alles strak en op vaste plekken. Jill mag rotzooi maken, maar uitsluitend en alleen op haar eigen kamer. Niet beneden. Ik ben geen echte huisvrouw, besteed denk ik per week hooguit 2 uur aan schoonmaken en alles bijhouden. Maar het is wél altijd opgeruimd. Als je het bijhoudt, kost het geen enkele moeite. En dode bloemen zijn zó niet Feng Sui! 😉

    1. het is alweer íííetjse minder puinzooierig hoor. Strak is ’t nevernooitnie, maar ik heb wat opgeruimd hier en daar. Oh ja. Feng Shui. Ik zal de verleprozen NU wegdonderen. Misschien voel ik me dan weer wat minder bleuhhh 🙂

  2. Herkenbaar, vroeger had bij mij alles een vaste plek. Ik ben nu al blij als het ongeveer een vaste plek heeft. In een huis mag best gezien worden dat er geleefd wordt, tis geen showroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *