121212 en het pedoparadijs

121212 en het pedoparadijs

Klinkt als een detective-roman. Zou ’t ook zomaar bijna kunnen zijn.
Pure recherche naar die stukjes wereld die nog NIET kapot zijn…
Ik snap het namelijk even écht niet meer.
Eerder deze dag leek-ie héél even zo mooi, die wereld…
Ik heb in het kader van www.12121212.org  (en voor de facebookers onder ons: 12121212events) een kadootje gegeven aan een wildvreemde. En zo duizenden mensen met mij (hoop ik). Wat een warm initiatief, wat een goed gevoel. Wat meer warmte in de samenleving door, geheel zonder commerciële bijgedachte, een willekeurig iemand op straat een klein kadootje te geven. Dat is gelukt volgens mij. En het maakte deze bijzondere dag nog specialer. Om 12:12:12h op deze 12-12-12 stond ik echter sneeuw te schuiven op onze oprit, in de stille hoop dat er eventueel nog een vreemde op ons landweggetje rondcruiste, maar nee, helaas. Mijn kadootje werd dus om (ca.) 15:12h overhandigd, een paar uur later dan bedoeld maar dat mocht ‘m de pret niet drukken.
En terwijl je zo lekker rondneust tussen al die leuke berichten over het 121212-initiatief komt je ineens ter oge dat een vriend in de penarie zit. Omdat hij een bekennend pedofiel wat lelijke dingen toegewenst heeft op Twitter. Nou is dat niks nieuws onder de verhitte twitterzon: de verwensingen, beledigingen, grofheden en moorddreigingen vliegen dagelijks, uurlijks, minuutlijks door de lucht. Zoals op een ander mooi blog al gezegd: dat zijn enkel uitingen van het feit dat men de ander niet zo aardig vindt. Kan gebeuren.
Zo ook deze vriend. Vriend wenste de kinderverkrachter een warm plekje op de brandstapel toe en nog een aantal dingen van die strekking. Meneer de Pedo stapte naar de rechter en pedorie-nog-an-toe: de rechter vond dat de man met het rappe pielemansje gelijk had. Ik noem maar geen namen want stel je voor dat ik een echte pedofiel beledig, dan mag ik ook nog ‘ns  gaan betalen. Achtduizend euro voor een seksueel gestoorde crimineel. Geweldig, die rechtspraak in Nederland: de kleutermolesteerders krijgen schadevergoeding. Hen wordt de hand boven het hoofd gehouden. Sorry hoor, maar die hand is dan voor mij dus dezelfde hand die aan onze kinderen wordt geslagen.
Oh, oh nogmaals sorry. Was niet beledigend bedoeld. Gaat het nog een beetje, meneer de rechter? (of mevrouw de rechteresse, whatever). Ziek. De wereld is ziek. Eerder vandaag was-ie nog lekker warm maar toen kwam de koorts… En nu ijlt de rechtsprekende wereld een onzinnige straf bij elkaar. Voor iemand die durft te zeggen wat we allemaal denken: opknopen die lui. Met je vieze, gore jatten van kindertjes afblijven en anders hangen we je op aan je slurfje. Maar nee, dat mag je niet zeggen. Want pedo’s hebben rechten. Gewone, fatsoenlijke mensen helaas nog steeds niet…
Dus zoek ik maar door in deze kapotte wereld. Die wereld waarin de gestoorde idioten wel mogen doen wat ze willen maar een ander niet mag zeggen wat hij daar dan van vindt. Die wereld waarin de gestoorden beschermd worden tegen de normalo’s. Ik ga eens even naarstig op zoek naar een paar fatsoenlijke stoornissen in mij. Er zijn vast nog wel een paar ernstige abnormaliteiten vinden. Want stel je voor dat ik helemaal normaal zou zijn, dan beland ik straks nog in de bak voor iets banaals en onzinnigs als het willen beschermen van mijn eigen kroost. Nee, dank je de kroepoek.
I support. Jij ook?
mmw

0 gedachten over “121212 en het pedoparadijs

 1. Om met Maxima te spreken: “Lou was een beetje dom!”
  Hoe begrijpelijk emoties in dit soort zaken ook zijn, we leven in een rechtstaat.
  Daar hebben we regels met elkaar over afgesproken.
  Regels die voor iedereen gelden.
  Als je steelt, moord, misbruikt of wat dan ook maar fout doet, word je gestraft.
  Terecht schrijf je: “de verwensingen, beledigingen, grofheden en moorddreigingen vliegen dagelijks, uurlijks, minuutlijks door de lucht.”
  Maar laten we nu ook afgesproken hebben dat ook die zaken niet thuis horen in een beschaafd land. Dat mensen (ja, ook jij) zich mogen beklagen bij de rechter als ze bedreigd worden met de dood.
  Ook als het een kindermisbruiker is.
  Zolang je, net als jij, dat in algemene termen doet, mag dat. Vrijheid van meningsuiting en zo.
  Maar iemand persoonlijk aanvallen, fysiek of met woorden, kan tot problemen leiden.
  Maar het is toch maar een pedo?
  Ja das waar, maar als we alle pedo’s doodgewenst hebben, welke groep is er dan aan de beurt?
  Dieven, moordenaars, vaders die hun handen niet thuis houden?
  Misschien was je een beetje kortzichtig met je emoties uiten, hoe begrijpelijk ook.
  Als we de samenleving leefbaar willen houden, moeten we dan niet allemaal ons aan de regels houden?
  “Achtduizend euro voor een seksueel gestoorde crimineel.”?
  Of 8000 euro betalen omdat iemand zich (net als die pedo) niet aan de wet hield?
  Als je zo flink bent om te denken dat de wet alleen voor anderen geldt en niet voor jou, dan moet je niet zeuren en de gevolgen accepteren.
  En dan maakt het niet uit of je kinderen misbruikt of anderen dood wenst.
  Misschien dat mensen n.a.v. jouw stukje eens na gaan denken over hun twitter gedrag.
  Want je hebt gelijk: ” de verwensingen, beledigingen, grofheden en moorddreigingen vliegen dagelijks, uurlijks, minuutlijks door de lucht.”
  Is dat de (twitter)samenleving die we willen?

  1. Dank je voor je mooie, uitvoerige reactie. Waar ik nou precies, op z’n maximajaans gezegd, ‘dom’ geweest ben, weet ik nog niet zo goed, maar dat doet er ook niet toe. Emotioneel: ja. Gefrustreerd: absoluut. Maar zoals je zegt: ik noem geen namen, ik uit enkel mijn woede over iets waarvan ik vind, dat er duidelijk verkeerd over geoordeeld is. Ik heb niemand persoonlijk iets toegewenst, enkel geschreven wat we allemaal wel eens ‘denken’ (refererende aan het opknopen enzo).
   Theoretisch gezien heb je absoluut gelijk. Zo is de wet. Of deze nou goed is zo, is een ander verhaal. Praktisch gezien maakt ook dat niet uit. Die 8000 euro gaan naar een man die zelfs deze verharde samenleving niet waardig is. En dat is dan weer puur mijn persoonlijke oordeel, waar geen hond waarde aan hoeft te hechten. Want ook daar heb je gelijk in: dit is niet de samenleving die we willen. Nooit geweest ook. Maar dat een seksueel gestoorde crimineel jan en alleman aanklaagt voor dingen die op Twitter (hey, we hebben het over Twitter! Als je er niet tegen kunt, zoek het dan ook niet op…) rondgeslingerd worden en dan ook nog in het gelijk gesteld wordt, dan is die samenleving nóg minder zoals ik die zou willen. Was onze samenleving ooit leefbaar? Zo niet, hoe willen we deze dan zo houden?
   En gaan we nu ook die respectloze vent aanklagen die het op Twitter over “gratis af te halen bloemen in Almere” had? Oh nee, hij noemde geen naam. Dan mag het. En als je een bekende Nederlander bent (door wat voor ‘prestatie’ dan ook, zij het zingen, dansen of kinderen verkrachten) en je bent op Twitter aanwezig, dan moet je ook de klappen, die daar dagelijks en vaker vallen, kunnen incasseren. Duizenden mensen spreken je aan en wensen je – al dan niet mooie – dingen toe. Gaat hij al die anderen nu ook afwerken in samenwerking met de rechtende rechter? Waarom gaat een pedo als hij überhaupt twitteren? Dan staat hij nog meer in de belangstelling, eigenlijk zou hij zich in een hoekje moeten schamen en hopen dat hij langzaam in de anonimiteit verzinkt, maar nee, meneer gaat op Twitter mensen zoeken om uitspraken te ontlokken waarmee hij geld kan aftroggelen. De arme man krijgt waarschijnlijk geen werk meer (goh, oh wonder…) en heeft geld nodig. Dan maar zo? En de rechtspraak werkt mee. Daar waar gerechtigheid (waarom loopt deze man überhaupt vrij nog rond? Hij is een gevaar voor onze oh-zo mooie samenleving, toch?) zo nodig was en gefaald heeft, zegeviert zij nu in gevallen die je hoofdhuid doen jeuken van het notoire haren uitrukken.
   Ach. Het helpt allemaal niks. Kapot is het toch. Je hebt gelijk. Recht is recht, en wat van oorsprong al krom is, blijft dat ook. Het tijdperk der Graanmensen loopt op zijn einde, laten we hard hopen dat de Mayakalender klopt. Dan kunnen we uiterlijk volgende week zaterdag eindelijk beginnen met het herontwikkelen van onszelf. Ik verheug me nu al op mijn amoebestadium.

 2. @Wilma
  Je zegt “we leven in een rechtstaat”. Ja, zo noemen we dat. Alleen jammer dat sommige mensen geen recht kunnen halen omdat de politie te beroerd is om een aangifte in behandeling te nemen. Dit is een maatschappelijk gevoelige kwestie en dat realiseer ik mij maar al te goed.
  Toch was het de pedofiel die begon met dreigen en de meest walgelijke opmerkingen. Daarvan is geprobeerd aangifte te doen, maar dat haalde niks uit. De pedofiel bleef doorgaan en benaderde misbruikslachtoffers met de opmerking dat ze zichzelf moesten ophangen om van hun trauma af te komen. Er kwamen meer van dergelijke opmerkingen voorbij.
  Ik weet niet of je kinderen hebt, maar als mijn kind misbruikt zou worden heb ik dus geen moer met die rechtstaat te maken. De opmerkingen van deze pedofiel waren gericht aan iemand die mede door het misbruik kampt met grote psychische problemen. Zelfmoordneigingen waren haar al niet vreemd. Na het falen van justitie was ik van mening dat er iemand moest zijn die wel opstond voor dit slachtoffer. Dat heb ik niet tactisch gedaan, maar uit een soort eergevoel.
  Op het moment dat er bij de staat geen recht gedaan wordt of niet te halen is, ben ik van mening dat de burger dan zelf maar het recht moet zien te halen. Uiteraard kan ik ook nog wel in de beslissing van de rechter meekomen en weet ik dondersgoed dat sommige van de door mij gedane uitspraken niet door de beugel kunnen. Maar ik betaal liever 8000 euro dan dat ik iemand zelfmoord zie plegen omdat een pedofiel de meest walgelijke dingen kan blijven zeggen tegen slachtoffers. Want na zo’n zelfmoord zou iedereen denken “had ik maar wat gedaan”.
  Ik deed iets…. Of je het daar nou mee eens bent of niet. Ik bleef niet aan de zijlijn staan toekijken.

  1. @Pauper Paul
   Een tijdje geleden heb ik met die man een paar keer getwitterd. Het is mij duidelijk geworden dat er heel gemakkelijk en ongenuanceerd over pedo’s geschreven wordt.
   Zo wordt hij steeds een kinderverkrachter genoemd. Als je zijn vonnis leest, zie je dat dat helemaal niet waar is.
   Ook de discussie over die “ophangtweets” heb ik toen gevolgd.
   Vreemd vond ik het, dat iedereen er over tweette, maar dat niemand die bewuste tweets kon retweeten.
   Overigens ging het niet om 1 van zijn slachtoffers, maar om een vrouw die haar frustratie mbt haar misbruik op de verkeerde afreageerde. Hij was niet haar dader.
   En ja, als niemand zo’n tweet kan tonen, wat kan de politie daar dan mee?
   Dat jij meent dat je dan het recht in eigen hand mag nemen, vind ik heel erg.
   Als iedereen zo gaat denken hebben we binnenkort geen samenleving meer, maar alleen lijken.
   Het is rot voor jou dat je zoveel geld moet betalen, maar had jij niet hetzelfde moeten doen als je die vent verwijt?
   Eerst nadenken voor je iets tweet?
   @Lou-ter-Lou
   Begrijp ik jou nu goed, dat je twitter een soort vergaarbak van allerlei niet al te beschaafde uitlatingen vindt en dat ook nog acceptabel vindt?
   Ik twitter om leuke gesprekjes te hebben en erger me vaak aan wat mensen elkaar toewensen.
   Dingen die ze alleen (en anoniem) op twitter durven te roepen en nooit in iemands gezicht.
   “Twitter lijkt een uitnodiging te zijn voor het uiten van grofheden!” hoor ik nu iemand op radio1 zeggen, n.a.v. die ambtenaar en het tentenkamp in den Haag.
   Het lijkt mij beter als iedereen op twitter eens wat meer beschaving toont, of het nu een pedo, dief, oplichter of pauper is.
   En als mensen van bepaalde groepen niets willen weten, waarom lezen ze dan hun tweets of volgen ze die figuren dan?
   Krijg soms de indruk, dat mensen hen bewust opzoeken, juist om zich te kunnen afreageren.
   Mag ik dat dom vinden? Ja, dat mag ik!

   1. Dat vind ik inderdaad, wilma. Voor mij is Twitter een voetbalveld. Veel mensen hebben er een hoop lol, sommigen van hen spelen een spelletje en een niet onaanzienlijk deel slaat elkaar verbaal de kop in. Ik heb veel getwitterd, doe dat inmiddels al een behoorlijke tijd stúkken minder. In mijn veeltwittertijd ben ik de meest rare lui tegengekomen en een aantal daarvan heb ik inderdaad ook maar gelijk geblokkeerd omdat ik ze te grof en te irritant vond. Ken ik de mens achter bepaalde tweets, wil ik nog wel eens milder zijn maar aangezien dat zelden het geval is, vliegen ze er relatief snel uit. Twitter is voor mij wat het ook voor jou is: een plek om te kletsen, soms even lekker gek te doen, bij tijden wat intensievere gesprekken te hebben.
    Ik houd mijzelf verre van de grove fitties en discussies, de hardcore twooligans interesseren mij niet, net zo min als de politieke fanatiekelingen. Maar ik blijf er inderdaad bij dat Twitter een hele hoop ruziezoekende, onbeschofte, ronduit gestoorde of misselijkmakende mensen aantrekt. Maar Paul is voor mij niet zo iemand, hij is eerlijk, neemt geen blad voor de mond. Toegegeven, hij weet hoe te steken, hoe iemand uit de tent te lokken. Maar hij weet ook als geen ander hoe oneerlijk die toffe en beschaafde samenleving is waar we allemaal zo zuinig op moeten zijn. Twitter is enkel een weerspiegeling van die samenleving. Kijk eens op straat rond. Dan zie je Twitter. Bedelaars, winkelpubliek, criminelen, koopjesjagers, dorpsgekken, scandeerders, politieke idioten, alles brult er in het rond.
    Er is echter een groot verschil. Op straat kijkt een enkeling je misschien raar aan als je je mening verkondigt en rondschreeuwt dat pedofielen (evt. met naam en toenaam) op de brandstapel horen, de rest loopt gewoon door. De politie merkt er o.h.a. geen bal van en als ze het al doen zullen ze je vriendelijk verzoeken op te rotten en lekker thuis te gaan schreeuwen. Op Twitter is dat dus anders. Het is een straat (of een voetbalveld) en iedereen roept. Sommigen roepen verwensingen naar de spelers die in het middelpunt staan. In dit geval een pedofiel die zichzelf in het middelpunt zet door vieze spelletjes te spelen en anderen te schofferen. Het roepende publiek moet op Twitter zichzelf blijkbaar continu censureren, uit angst om aangeklaagd te worden. Een blèrende voetbalsupporter die een veldspeler verwensingen toeroept, hoeft dat niet. Ik mis ergens de consequente toepassing van de wet hier… Twitter LIJKT geen uitnodiging voor het uiten van grofheden, Twitter IS het. Juist omdát het onze ‘beschaving’ (stom woord) weerspiegelt.
    Ik haal eruit wat ik wil: een beetje lol, contact met mensen die ik kan waarderen, lezerspubliek, nieuwe contacten. Van de dingen die ik niet wil, hou ik mij verre. Roepen dat het je beter lijkt, dat mensen op Twitter weer eens wat meer beschaving moet tonen, is net zo zinloos als op straat roepen dat we allemaal weer eens wat netter met elkaar om moeten gaan. Het gebaar dat met de 121212-actie gemaakt werd, is een groots gebaar en geeft een meer dan goed gevoel maar de maatschappij wordt er helaas niet beter of liever van. En Twitter is die maatschappij. Met al haar afwezige beschaving.
    Maar goed, je mag het dom vinden. Dat is je goed recht…

    1. Lou-ter-Lou,
     Nee, liever niet.
     Hoewel ik begrip kan hebben voor jouw meningen, zoals ik ze vandaag hier lees, ben ik het er niet mee eens.
     Dat heb je overigens al uit mijn eerdere reacties hierboven begrepen.
     Dan lijkt twitteren met elkaar niet zo succesvol.
     Onze leefwerelden liggen te ver uit elkaar.
     Nog wel een opmerking over jouw vergelijkingen met twitter en voetbalveld.
     Zoals je vast wel zal hebben gehoord de afgelopen week, wil men ook het gedrag op en langs het voetbalveld gaan aanpakken. Een goed initiatief.
     En op twitter kom ik steeds vaker tweets van de politie tegen, die mensen waarschuwt voor onjuist gedrag op twitter.
     Als het nu ook op straat kan worden aangepakt zou ik een stukje gelukkiger worden.
     Ben 66 jaar en voel me daar tegenwoordig niet meer veilig, zeker ’s avonds niet.
     En hoewel ik best meeleef met pauper paul, ben ik ergens wel blij dat dit een signaal voor anderen kan zijn om zich in te houden.
     Streven we niet allemaal ergens (diep van binnen) naar een betere wereld?

     1. Ik heb het gehoord inderdaad. Een goed initiatief maar net zo moeilijk om consequent aan te pakken. De anonimiteit van de openbaarheid nekt in ieder opzicht.
      Ik begrijp het ook wel, dat je niet wilt twitteren. Wel jammer (ik acht mijzelf best een redelijk beschaafd mens…). In ieder geval bedankt voor je uitgebreide reacties hier, dergelijke inhoudelijke commentaren zijn wel degelijk een verrijking, ook al lopen de meningen dan sterk uiteen.
      Laten we dan – ieder op zijn/haar eigen manier – maar blijven streven naar die betere wereld…
      Wat rest ons anders nog.

 3. @Wilma
  Jij zegt:
  “Ook de discussie over die “ophangtweets” heb ik toen gevolgd.
  Vreemd vond ik het, dat iedereen er over tweette, maar dat niemand die bewuste tweets kon retweeten.”
  Zo vreemd was dat niet. Toen iedereen los ging op meneer pedo verwijderde hij snel die bewuste tweet.
  Ook zeg jij:
  “Overigens ging het niet om 1 van zijn slachtoffers, maar om een vrouw die haar frustratie mbt haar misbruik op de verkeerde afreageerde. Hij was niet haar dader.”
  Ik heb werkelijk waar nergens gezegd dat zij een slachtoffer van hem was. Dat andere mensen hem een kinderverkrachter noemen is niet mijn verantwoording. Als ik alle uitspraken van andere mensen op mij moet nemen kan ik wel bezig blijven. Overigens verkondigd meneer de pedo wel op nationale TV dat hij “alleen maar twee jongetjes oraal bevredigd heeft”. In mijn ogen ben je dan wel degelijk een verkrachter. Je verkracht ten eerste de moraal van die kinderen en zo kan ik hier wel meer dingen tikken waarom het in mijn ogen een smerige vent is. De nuance die jij probeert over te brengen is aan mij niet besteed.
  Overigens wens ik niet geschaard te worden onder de mensen die alleen anoniem iets durven te zeggen. Laten we het er maar op houden dat het voor de pedo meneer beter is dat het online gebeurde, want in het echt had ik zijn kop van zijn romp gerukt.
  Veroordeel me.. I just don’t care.

  1. Pauper Paul,
   Dan heeft het weinig zin om nog op je reactie in te gaan.
   En je veroordelen? Dat heeft de rechter toch al gedaan!
   Jammer dat je er zo te lezen niets van geleerd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *