Amsterdamned

Amsterdamned

Uiteindelijk was ik er dan toch nog. Amsterdam Centraal. Nog meer nostalgie… Mijn ophaalafspraak was er nog niet dus ik besloot om m’n tas dan maar in een kluisje te deponeren en de stad in te wandelen.
Ik prop mijn bagage in kluis 1306, duw de deur dicht en het schermpje ernaast roept al om betaling van, jawel, kluis 1306. Ik kijk nog een keer: ja klopt. 1306. Ik betaal en morrel nog een keer aan t deurtje: zit potdicht.
Nog geen uur later spring ik Gert in de armen, help hem weer overeind en we lopen samen terug naar CS omdat ik in die paar minuten al had gecheckt dat Amsterdam nog steeds hetzelfde is en ik geen zin in rondbanjeren in de miezerregen heb.
Ik loop naar de kluizensector, prop mijn kaart in de sleuf en de kluisdeur springt open. Shock. Leeg. Eerste gedachte: gestolen. Damned. Op hoge poten naar het loket, “m’n tas is gestolen!!!” roepend. De man kijkt me enigszins meewarig aan en vraagt welk nummer. Nou 1306 dus. “Oh ja die.” Ja die! “Die is niet gestolen. U hebt ’t verkeerde kluisje dicht gedrukt en betaald.” Nou, echnie… Meneer haalt een soort sleutel en een toetsenbordje met kabel tevoorschijn en prutst kluis 1302 open. “Daar. Uw tas.” Warempel…
Helemaal blij en stunned by shock bedank ik de man maar ik weet zeker dat er hier iets niet klopt. Ik had écht het goede kluisje dicht gedaan. Je zoekt toch niet minutieus een kluisje uit, kijkt naar ’t nummer, stopt je tas erin en drukt vervolgens het deurtje ernaast dicht?? Ik mag dan maf zijn maar ergens is er zelfs een grens aan mijn stomheid. En hoe wist die man dat MIJN tas in die 1302 zat?? Mysterieus. Volgens mij faalde hun kluissysteem, heeft hij gezien dat die kluis weer opensprong en vervolgens mijn tas in 1302 gestopt. Om het vertrouwen der mensheid in die amsterdamnde kluisjes en hun onfaalbaarheid niet verder te beschadigen, was het dan nu maar mijn eigen stommiteit. Ik vond ’t al lang best: ik had mijn tas weer.
Vandaag is er weer een Amsterdamse kluis blij met bagage van mij. Maar ik was uiteindelijk tóch niet dapper genoeg om 1306 nog een keer uit te proberen…

0 gedachten over “Amsterdamned

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *