okee okee…

okee okee…

Genoeg gevloekt voor vandaag. Was lekker. Of nee, eigenlijk ook niet. Maar soms heb je van die dagen. Ik ben ook maar ’n mens hè. Dan
gaan de dingen niet bepaald zoals je wil, willen mensen dingen van je die jij niet wil doen, doe je dingen waar je een minuut later alweer spijt van hebt, heb je dagen waar alles mis gaat, gaat niks zoals het moet, moet je vanalles wat je niet wil, etc. Dat dus. En ik vind “fuck you” gewoon ontzettend lekker klinken, hoe maf dat ook klinkt. Ik weet ’t, ik ben raar. Maar ik ben een zoiets als een lichaamfunctievloeker. Aangelegenheden als poepen (kak, Scheiße, shit), stinken (rot toch op), urineren (gore zeikerd) en ja, ook de liefdesdaad an sich moeten er op zulke dagen wel ‘ns aan geloven en mij dan nederig dienen als inspiratie voor mijn frustratieuitroepen. Geen mens is eeuwig de lieflijkheid zelve… [dit herlezende, klinkt het alsof ik dagelijks een potje vloek, maar dat is dus absoluut niet het geval  hoor! Ik vloek eigenlijk zelden. Echt heel zelden. Maar áls ik het doe, dan zo… dat u dat even weet]
Ik weet ’t.
Ik zou mij veel meer moeten beheersen. Doe ik ook wel, op mijn manier: over het algemeen roep ik de grovere varianten enkel binnenshuis en dan ook nog bij voorkeur als ik alleen ben. De kinderen mogen het f-woord enkel in de auto – raampjes gesloten – roepen (en zingen: ik heb Lily Allen met haar “Fuck You” in de auto, heerlijk om knetterhard op mee te joelen, dochter kent de tekst al uit haar hoofd, net als Pink met “So What”) omdat ik het dan ook doe en dat is dan o.h.a. ook nog enkel en alleen de schuld van stuntelende medeweggebruikers die al lang niet meer in het bezit van een rijbewijs hadden moeten zijn. [en ook dit komt allemaal zonder regelmaat voor. Of met andere woorden: het komt ‘wel eens’ voor, maar niet vaak. #zucht]
Ja ja, ik weet ’t.
Ik zou mij als goede moeder beschaafder uit moeten drukken in zulke situaties, maar aangezien ik gewoon moeder ben en niet per definitie goed, mogen de kinderen ook het botte gedeelte van mij af en toe ervaren. Welcome to the real world. Zoiets. Hard religieus vloeken doe ik niet en dat vind ik al heel goed van mezelf. Een “jezus” wil er heel soms nog wel eens uitvliegen (of een afgeleide daarvan: jemig), maar ik kan moeilijk een god aanroepen om mij te verdoemen als ik niet eens in een god geloof. Dat doen we dus niet.
Maar toch. Zo af en toe moet ik dus ook even.
Hoe vreselijk het ook klinkt. I’m a bad person.
Vloeken. Als ’t allemaal precies zó gaat als ik níet wil.
So sue me.
MENS nog an toe!

0 gedachten over “okee okee…

    1. Ach, ik word er soms helemaal simpel van om altijd maar naar andermans pijpen te moeten dansen en er dan op aangekeken te worden als je jezelf ‘ns niet helemaal fatsoenlijk uitdrukt. En ja, die two-days-after dip is klote. (oeps ^_^) X

  1. Ik ben redelijk braafjes met mijn taalgebruik. Ik wil nog wel eens kut zeggen als ik mijn kleine teen stoot, of mijn hoofd. Maar dat is het dan ook, op zijn minst. Verder een Jezusje af en toe. Ik houd het rustig verder. Ik kan vloeken beter aan bootwerkers overlaten.

    1. Kut zeg ik nou dus weer nooit, eigenlijk. En ik heb bovenstaande even geredigeerd: het klonk wel een beetje alsof ik daadwerkelijk elke dag de boel bij elkaar vloek maar zo ben ik nou ook weer niet. Over het algemeen ben zelfs ik een redelijk beschaafd mens (moeilijk voor te stellen, maar ik wil mezelf niet als een botte groveling betitelen…). Het echte vloeken laat ik persoonlijk ook liever aan een expert over…

    1. hey Dorothé, zoals ik hierboven al zei tegen Kliefje, ik ben geen regelmatig vloekster of goor/grof persoon. Ik vloek eigenlijk maar zelden, maar áls ik het doe, dan zoals ik hier zei. Ik zou wel graag meer oppassen op wat ik zeg, maar ik ben een behoorlijke flapuit, hart op de tong zeg maar. Ook in schrift… Mensen die mij niet kunnen accepteren zoals ik ben in woord en schrift, moeten daadwerkelijk maar ergens anders gaan lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *