Als Alice

Als Alice

in Wonderland.
Zo voelde ik mij vandaag.
Vanochtend heb ik wijselijk besloten, de hele dag enkel dingen te doen waar ik echt zin in had. Man ging met een stel vrienden (buurmannen) een hele dag mountainbiken. Prima. Om half 8 was hij weg. Ik kroop met een kop koffie op de loungebank buiten, zwaar genietend van het ochtendzonnetje en de frisse lucht. Prachtig weer. Alweer. Ontbijt voor ons drietjes gemaakt, lekker buiten gefrühstückt. Dochter besloot na het ontbijt, haar dagelijkse sommetjes en een spontane knuffelsessie een langnietgezien vriendinnetje op te zoeken. Ook prima. Zoon amuseerde zich met sudoku’s waarna ook hij een buurjongetje op ging zoeken. Wat een rust en wat een weelde…
Ik besloot maar eens lekker te gaan schilderen. Dochter had al sinds tijden onze kat Koschka op doek besteld en ik was er weliswaar al wel aan begonnen maar nog niet veel verder gekomen. Nu wel. Tussendoor kwam zoon met een moeilijke sudoku aanzetten en hebben we die samen buiten gemaakt, daarna nog een kruiswoordraadsel uit de krant. De buurvrouw (wiens man ook mee fietsen was) kwam koffie drinken en haar irritatie even luchten over haar fietsende en volgens haar überluie man.. Een goed gesprek over acceptatie en luchtiger leven leek haar uiteindelijk milder gestemd te hebben. Ik voelde me bijna een goeroe maar niet heus.
Een lichte lunch met de kinderen. Verder

image
schilderen. Rondkuieren in de tuin. Tomaten, koolrabi en wortels oogsten. Suddervlees aangebraden en met een flinke scheut rode wijn als ook groenten uit eigen tuin geblust. Lekker laten pruttelen, rook heerlijk. Getelefoneerd met een vriendin. Gekletst met een andere buurvrouw. Verder geschilderd. Met glaasje wijn buiten gezeten, even het zere been omhoog. Heerlijk gegeten met de kinderen: suddervlees, bloemkool en gebakken aardappelen. Een goed gesprek met man die uiteindelijk ook weer thuis kwam. Een potje mens-erger-je-niet met de kinderen (verloren, jawel).
En nu , nu kijken we met zijn viertjes Alice in Wonderland terwijl dochter mijn haar borstelt en verprutst (*geniet….*).
Yep. Life was good today. Morgen weer!
 
PS: zo teruglezende denk ik: “wat een prutsblog… zo slecht heb ik al in tijden niet meer geschreven…” maar ach so what, De hele dag was een heerlijke prutsdag dus het past prima zo 😀

0 gedachten over “Als Alice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *