kermis

kermis

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen er in je leven zoal voorbij rollen.
Het ene moment zijn ze alles voor je, overdonderen je, laten je opleven. Geven je precies dat wat je nodig hebt. En jij hen.
Two worlds collided.kkerm
Je denkt dat diegene blijft. Voor eeuwig. Of in ieder geval tot aan het einde van de tijd van één van jullie. Dit zit goed. Verrijking. Liefde. Lot.
Never tear us apart.
Maar dan, dan ineens is je lotgenoot, je destiny, zomaar doorgelopen. Doorgehold, naar de volgende levensuitdaging. En toegegeven, je merkte het in eerste instantie niet eens… Het intense contact wordt langzaamaan weer oppervlakkig. En dan nihil…
Worlds drifted apart.
Ach wat nou voor werelden. Het is allemaal één en dezelfde aardkloot… Die personen lopen nog steeds om je heen, enkel nu in ietwat wijdere (of nóg wijdere) kringen. Niet meer in jouw golden circle. Enkel nog een bittere nasmaak, ergens achterop je tong…
Worlds collapsed.
(Maar dát zong Michael nou net weer niet)
Wat wil je nou… dat er om je na getreurd wordt? Dat er gerealiseerd wordt, wat voor onbetaalbare brok goud hij/zij zomaar links heeft laten liggen? Dat diegene éigenlijk spijt heeft als haren in een hooiberg, als stralen van de dark side of the moon, als een kip met een dubbele kop…
Ja.
Dat wil je.
Dus profileer je je opnieuw. Zoekt dat nieuwe daglicht dat jou kan beschijnen zoals het daglicht betaamt. Je blaat in het rond dat het voorrrralll beter voor jou is zo: “Oh my… your loss, dear!!” En dan vooral heel hard zelf geloven dat het ook daadwerkelijk een verlies is voor die ander. Daar wringt de pantoffel dan toch weer enigszins, want meestal is dat dus niet zo. Auw. Blaren. Enzo. Je gaat een “kijk mij, ik ben zelfs méér dan goed genoeg!!”-air vertonen. Vooral ook om je onzekerheid te bedekken onder een dun laagje goedkope glitternagellak. Je post een ongegeneerd portfolio aan hooggestylde foto’s op alle relevante social media, in de hoop dat de dumper ze ziet en denkt “ooooh… wat heb ik gedaan… waarom heb ik jou nu niet meer…” Als klapper op de vuurpijl word je in allerijl een slanke den, vastklampend hopende dat je nu dan eindelijk weer terug in de gratie valt [het moge aan de hand van dat laatste voorbeeld in ieder geval duidelijk zijn dat dit alles met de grootste zekerheid níet over mij gaat, ik val namelijk voor geen meter af. Oh en nee, het gaat ook niet over jóu 😉 Het gaat namelijk over de algehele onzekerheid in persona, het bijbehorende losergevoel en over de wereld die door rolt. Of zoiets].
Je probeert je algehele imago op te krikken.
Megacoole dingen doen.
Stoute dingen. Onwijze dingen.
In pure excessie.
I’m bad. Really, really bad.
Too bad.
Wat een verrekte kouwe kermis…
I told you that we could fly,
‘cause we all have wings.
But some of us don’t know why…

En dan kom je thuis.
Out excess.
Rotkermis…
_________________________________________
bron songtext: INXS – Never tear us apart
© Lou

0 gedachten over “kermis

  1. Daarom hecht ik me niet meer aan mensen.. Ik ga door het vuur voor vrienden, maar als ze gaan, dan gaan ze. Ik lig er niet meer wakker van.
    Als je beter kunt krijgen, kun je beter gaan, zei mijn oma altijd.

    1. ja… je kunt soms ook teveel willen begrijpen, denk ik. Het is gewoon zoals het is, of je het nu snapt of niet. Iedereen wandelt door. Met of zonder jou.
      Wat heb jij toch een wijze oma 😀

  2. Amen. Denk dat we het allemaal wel herkennen en ook meegemaakt hebben. Soms doet het pijn. Soms ben je (na een tijdje) blij toe. Probeer er wel een beetje in te zitten zoals Paul: mensen komen en gaan en als het moet ga ik door het vuur voor mijn vrienden. Maar als die vrienden dan besluiten geen vrienden meer te willen zijn… jammer maar helaas. Al heb je altijd diegene van wie je het niet verwacht en die je dan toch weet te raken. Soms…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *