kerstgedachtes

kerstgedachtes

Te stil ben je me. Dan ga ik weer piekeren. Is er iets gebeurd? Heb ik iets fout gedaan? Fout gezegd? Kan ook nog. Waar zit jij nou helemaal met je gedachten? En waar zit ik eigenlijk met de mijne…pantarhei
Ze zwerven. Ze hangen overal rond. Bij die zo veel te jong gestorven buurman die een jonge vrouw en twee kleine kinderen achterlaat. Bij de ernstig zieke vriendin (ja, ik beschouw haar als vriendin… ze is een uitermate waardevol iemand…) die 2014 nog hoopt te halen. Bij de brandmelder die om de twee minuten luid piept dat zijn batterij leeg is. Bij de zo geliefde vriend die worstelt met wat er in het verleden gebeurd is. Ik denk na over het liedje op de radio (“Say something… I’m giving up on you”) en over al die mensen die pijn hebben. Ik pieker over degenen die ik zomaar ineens mis omdat ik ze al zo lang niet gesproken heb (Ron, Erwin, Bert, Angela, Marc, Kris, Manja, Bart, Pris, Sam,  enzovoort…). Zouden ze ooit nog aan mij denken?
Verdorie. Het is alwéér kerst… En nee. Ik ga geen review van dit jaar doen. Dit jaar was een jaar net als alle andere jaren. Ups, downs, saai, spannend, verdrietig, hoopvol. Wie wil er nou reviews. Je hebt er geen zak aan, het is toch allemaal voorbij, er valt niks meer aan te veranderen. Goede voornemens zijn al net zo zinloos. Plannen helpt niet, alles komt toch weer anders dan je je had voorgenomen. Chris Rea bromt zijn Driving Home for Christmas voor de 328e keer door onze speakers. Ik wou dat ík naar huis reed vóór kerstmis. Maar zoals altijd zal het hoogstens ná kerstmis zijn. Verplichtingen, verplichtingen. Maar na kerst gelukkig wel. En dat is wat telt…
You played it to the beat. Miss Adèle zingt zoals het werkelijk was en nog steeds is. Speel mee, gewoon zoals de ritme komt. Laat het toe. Go with the flow, voel de kadans, laat het gebeuren. Het komt toch wel zo. Mijn gevoelens kan ik niet veranderen. Ze zijn zoals ze zijn. De dingen komen zoals ze komen, of ik nou wil of niet.  Mensen sterven, hebben verdriet. Of ik er nou wat aan kan doen of niet. Accept it.
De bijen sterven door ons toedoen, of ik die petitie nou onderteken of niet.
Met zes glazen wijn wordt het leven niet mooier. Integendeel. Een stuk verdrietiger.
De kindertjes in Syrië ervaren nog steeds die rotoorlog. Al jaren. Of ik het nou uitschreeuw of niet.
De jonge buurman blijft dood en zijn vrouw en kindertjes moeten door. Of ik nou kan helpen of niet.
Met twintig kilo minder zal ik nog steeds onzeker zijn. Of ik het nou wil of niet.
Mensen blijven hun handen eraf schieten met illegaal Cobra-6 vuurwerk. Of ’t nou stom is of niet.
Mijn liefde blijft steeds maar weer bij sommigen hangen. Of ze nou willen of niet.
Goed. Dat is dan het enige voornemen dat ik me voor neem voor 2014. Go with the flow. Het komt zoals het komt. Panta Rhei. Alles vloeit. In elkaar over. Alles is oneindig. Ik lachte er ooit over. Maar zo is het.
And please, stay strong while going with the flow.
The past is gone and I will go on.

0 gedachten over “kerstgedachtes

 1. Het huidige go with the flow is best okay. Vroeger stond steevast na de Kerst, als de hele familie in ons ouderlijk boerderijtje geweest was, het openen van de beerput op het menu. Letterlijk. De kilo’s pleepapier die het fragiele micro ecologische afbreeksysteem voor zijn kiezen kreeg, wonnen het.
  Dan stond je letterlijk met de kop boven de beerput en dan was het: “pa, volgend jaar GEEN 12 gangen diner he..”
  We gingen met de flow. No choice.
  Samen zwemmen in de flow is ook fijn. Goed om op de todo list 2014 te zetten!
  Flowing kisses for you 🙂

 2. In stilte zit de meeste liefde, de meest wijze woorden, de krachtigste voor hè vechtende vuisten, de sterkste gevoelens en de fijnste flow. De flow waarin je je samen laat meevoeren…… In stilte. XXX

 3. Hi Lou,
  Ik kijk naar de sneeuwvlokjes op je blog die lekker dwarrelen net zoals je gedachten en geniet van je tekening, je woorden en de inhoud van je blog. Even los van alles hier brengt het me in vervoering.. mijn flow …. Bedankt en tot ‘flows’
  Groetjes,
  Dorothé

 4. Uiteindelijk is dat wel het beste ja, to go with the flow. Ik denk dat veel in het leven gaat zoals het gaan moet. Maar het is wel mooi om er eens bij stil te staan, bij de mensen om je heen van wie je noodgedwongen afscheid moest nemen. En om je af te vragen waarom het leven voor veel mensen zo wreed moet zijn.
  Hoop dat je mooie kerstdagen gehad hebt.

  1. Ze waren acceptabel dit jaar, en acceptabel is goed genoeg 😉 kerstavond was heerlijk en relaxed. 1e kerstdag was OK, alleen moesten we vervroegd opbreken omdat we echt ziek waren. Tweede kerstdag zouden we naar NL rijden maar dat ging dus echt niet. En toen was het hele kerstgebeuren alweer voorbij… Ach. Ook dat is de flow 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *