Kom Karma, kom!

Kom Karma, kom!

“Karma? Kom je nog?” Karma slaapt. Diep. Onwetend waar het de gevolgen betreft van alles, wat zich vandaag afspeelde. Rustig ademend ligt ze op de sofa, droomt over iedereen die ze nog te grazen mag nemen. Zelfs haar comateuze wijze van slapen is nooit zonder uitwerking want uitgestelde wraak is des te zoeter. Als ze na haar dutje maar niemand vergeet…
Wie neemt haar naam niet in de mond als het even zo uitkomt? Karma is gonna get you. Karma is a bitch. Simpel principe van oorzaak en gevolg. Alles wat een mens doet, is uiteindelijk van invloed op de rest van diens onbetekenende leventje. Er zijn te veel spreekwoorden voor: Wie goed doet, goed ontmoet. Boontje komt om zijn loontje. Boeddha wist waarover hij het had; betitelde zijn liefdevolle karma-doctrine als de ‘leer der daden’. Maar wat ik me steeds opnieuw afvraag: waarom komen zoveel mensen dan tóch weg met alle afschuwelijke dingen die ze uitvreten?
Net acht jaar oud. Je kwetsbare, naakte kruisje wordt zorgvuldig uitgestald op Marktplaats. Je ouders zitten tot over hun oren in de schulden en hopen deze met het geld van een paar pedofielen af te kunnen betalen. Je mams heeft het je meermaals toegebeten: “Waar heb ik jou anders voor gemaakt? Een beetje profijt hebben van mijn eigen productie, daar is toch niks mis mee? Toch??” De gegadigden krijgen van pap alvast wat lekkermakende foto’s van jou, zodat ze een grof beeld kunnen schetsen van alles, wat ze met je zouden willen doen en daarvoor een passend bod uit kunnen brengen. Bedragen tot vijftigduizend euro om bij jou alle denkbare lichaamsopeningen te mogen vullen, worden geboden. En maar al te graag geaccepteerd. Je kamertje is al zorgvuldig geblindeerd, je meisjesbed van een vochtdicht hoeslaken voorzien. Maar het lot wil dat je oplettende oom de laptop van papa leent. Heb jíj even geluk, meiske…
“Van je zwager moet je het maar hebben”, zal moeders gedacht hebben. In de verhoren volgen allesomvattende maar onvatbare bekentenissen. Jammer genoeg zijn die voor de poes haar spleetje: Men vergeet je ouders te wijzen op hun recht op een advocaat. Dit vormfoutje maakt de biecht in één klap waardeloos. De pedo’s komen niet. De ouders wel. Vrij. Als Karma per toeval eens níet ligt te slapen, zal die vrijheid hun straf worden.
Karma? Kom nou toch…

0 gedachten over “Kom Karma, kom!

  1. Super goed geschreven Lou. Geweldig dat je hier aandacht aan geeft maar GVD…dat vormfoutje hadden ze ook even ter zijde kunnen leggen. Bewijs genoeg toch van deze gruweldaden?

  2. Een afschuwelijk verhaal. Dit dekt niet het gevoel wat ik heb na dit lezen, ik heb gewoon niet genoeg woorden … Ik denk wel heel stiekem, “karma kan alsnog toeslaan”.

    1. Ik deel dat gevoel, Daisy… En ik hoop met heel mijn hart dat die ouders hun verdiende straf krijgen, in welk vorm dan ook (ik zou ze het liefst lynchen, maar dat schijnt niet te mogen…)

  3. Ik heb dit even gemist, dit verhaal maar wat je zegt vraag ik me ook heel vaak af: de gekken, de aller- allerziekste mensen uit onze samenleving komen overal moeiteloos mee weg en worden – in goede gezondheid, ook dat nog nota bene – moeiteloos 95 jaar oud terwijl.. Ach ja. Ik weet het niet hoor. Er is zo onbeschrijfelijk veel leed in de wereld en zelf nu, terwijl ik dit schrijf, gebeuren de meest gruwelijke dingen met kinderen. Wij, mensen, zijn de verkeerde kant op geëvolueerd denk ik. We zijn verziekt, een ziek ras. Je kunt het vergelijken met doorgefokte dieren denk ik. Ik heb weinig – nee, dat is niet waar – ik heb totaal géén vertrouwen meer in de opwaartse spiraal.
    Zelfs beesten doen nog niet wat wij elkaar aandoen. En dan hebben we het over beschaving. Tssssss… Voor dit soort ouders kan ik maar één gepaste straf bedenken. Maar ja, als ik dat zeg klink ik weer radicaal en zo. Terwijl ik me zo graag genuanceerd wil uitdrukken 😀

    1. Ja. Dat. En dan maar met z’n allen roepen dat al die verrotte boontjes hun loon wel krijgen. Kom nou toch… In de verkeerde richting geëvolueerd. Dat is het… We sterven sowieso uit door onze eigen ‘ontwikkeling’. Dat is dan wel weer Karma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *