geluk

geluk

Vandaag is een geluksdag.
Dochters hart is goed genoeg bevonden voor de komende twee jaar.
Zoon kan de 1e regel van Jinglebells na anderhalve week oefenen ein-de-lijk op de blokfluit (vrijdag moet-ie heel Jinglebells kunnen, maar ik vrees dat wij al überhappy gaan zijn met die 1e regel).
En we hebben een hoop scherven. Die brengen ook geluk, zegt men…
Uit pure ballorigheid jumpt dochter nog even met me mee en springt uitbundig en met vol geweld op de bankleuning. Helaas voor haar en nog helazer voor mij hingen daar mijn vier nieuwe, met mijn verjaardagskadobon gekochte, prachtige mosgroen-met-gouden sierkerstballen. Hingen. Eentje daarvan ligt nu aan diggelen achter de bank. Snik. Nu heb ik er nog drie… Maar zoals gezegd: ook een hoop scherven en geluk rijker.
Zoon loopt tegelijkertijd op zijn gebruikelijke manier met zwaaiende armen door ’t huis te joelen. In één hand mijn (let wel: MÍJN!) Nintendo DSi, die vervolgens natuurlijk met een noodvaart door de kamer vliegt. Klabammmm. En toen was-ie dood. (Net als een jaartje geleden mijn geweldig fijne Fujifilm compactcamera trouwens, zelfde verhaal). Samen hebben we de onderdelen gezocht en heb ik ze weer zorgvuldig in de DSi geschoven. Langgggg op de resetknop gedrukt, en waarachtigmooimachtig, hij lijkt ’t dank krachtige reanimatie toch overleefd te hebben. Een paar deuken rijker maar Mario en Prof. Layton zijn weer actief. Ach, ik wou sowieso liever een Nintendo 3DS – ‘ns zien wat dat kerstkind nog onder die miezerige vleugeltjes vandaan kan toveren.
Dochter ligt nu letterlijk (en verzoenend) in mijn nek te spinnen.
Zoon leeft zich inmiddels uit bij de scouting.
Da’s ook geluk.
Toch?
Alles im grünen Bereich!! 🙂

0 gedachten over “geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *