Zondagen

Zondagen

Na de vrijdag is de zondag favoriet bij mij. Als ik de wereld had geschapen, had ik enkel vrijdagen en zondagen gecreëerd. Vrijdags een beetje werken, veel shoppen en lekker koken, zondags weekend vieren en niks doen wat ik niet wil doen. Perfect.
Vandaag is zo’n zondag. Wat heb ik tot nu toe gedaan: tot 9 uur geslapen. Om 10 uur opgestaan. (De tussentijd mag u zelf creatief invullen. Zondag of Zondendag, dat klinkt allemaal redelijk ’t zelfde).  Uitgebreid ontbeten met een eitje, versgeperst sap en 2 koppen lekkere café latte. Een puzzel in de krant ingevuld. Wat foonscrabblespelletjes gespeeld. Wat op de laptop leuteren en wat mensen virtueel zoenen en knuffelen.
En zometeen ga ik: buiten kerstlichtjes ophangen (ik heb twee geweldige lichtgevende denneappel-snoertjes op zonne-energie, die moeten nog in mijn plantenbak op de oprit). Dan eventueel nog wat schilderen, een wandelingetje door de kou (er ligt nog een dun laagje sneeuw), wat drummen, Glühwein maken en tamme kastanjes poffen. En lekker zondags koken. En vanavond een leuke film kijken. Zo ongeveer gaat-ie worden, deze zondag.  Griebels, de halve zondag is al voorbij, ik moet opschieten 😉
Het enige minpuntje is dat zoon al meer dan een half uur naast me op de bank zit en ‘Jinglebells’ op de blokfluit oefent want morgen heeft-ie een uitvoering met zijn klas.  Mijn oren vinden deze zondag nog niet helemáál perfect…

(Ohw forget it, I’ll just do this myself as well)

0 gedachten over “Zondagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *