Poisoned

Poisoned

Poisoned, Poisoned, you’re taken left behind
Salvation is screaming,
Scheming, always dreaming
(Omen)
Ik heb ’t weer voor elkaar gekregen. Een mooie rode streep zónder dat ik lippenstift of rouge heb gebruikt. Hij loopt van m’n rechterwijsvinger over de rug van mijn hand naar mijn pols. In de volksmond “bloedvergiftiging” genoemd, maar dat is ’t nog niet. Het is een lymfangitis. Een infectie van de bloedvaten aldaar (o.h.a. door streptococcen), die via de lymfebanen naar elders in ’t lichaam getransporteert kan worden. Als de infectie in het bloed overgaat, spreekt men van een bloedvergiftiging. Dat zou rot zijn.
Het is mijn eigen schuld. Ik wéét dat ik er “vatbaar” voor ben. Dit is nu de 4e keer dat ik zoiets heb. Er zit iets in mijn vinger. Denk ik althans. Dat ‘iets’ was gisteravond al aan ’t prutten (etteren, heel warme vinger (uit zichzelf warm geworden hè, geen rare dingen denken), pijn). Dus ik dacht “ik opereer dat mysterieuze ‘iets’ er zelf wel even uit”. Nu ben ik gek op zelfoperaties. Ik heb al meerdere dingen uit mijzelf geprutst, peanuts. Ook dát kan ik. Maar gisteravond lukte me het niet. Met links je rechterwijsvinger opereren is voor een rechtshandige niet bepaald succesgegarandeerd. En nu is ’t er door mijn zelfmutilatie niet eens beter op geworden. Momenteel hebben we niet alleen harten met gaatjes maar ook vingers met gaatjes in huis 🙂 Ons gezinsassortiment aan lichaamsgaatjes breidt zich uit.
Ik weet het. Ik moet er eigenlijk mee naar de dokter. Maar.
Maar 1): onze HA heeft op woensdagen geen dienst. Dan moet ik naar de EHBO in Linz en daar heb ik nog effe geen zin in.
Maar 2): de dokter doet niets anders dan insmeren met Ichtolin/Ichtyol (heb ik al gedaan, heb ik standaard in huis) en antibioticazalf (heb ik ook al gedaan, ook standaard in huis). Verbandje erom. Klaar. Ik ken dat.
Maar 3): Voor de rest kan de HA ook enkel weer een dikke antibioticakuur voorschrijven. En dat wil ik niet. Daarvan heb ik er in het afgelopen jaar om allerlei rotredenen al 6 opgevroten en  nu zijn mijn darmen wel genoeg naar de kloten (ach, wat rijmt dat mooi).
Dus. Ik wacht nog even af. Het is stabiel. Het is (ver)rot maar stabiel. En ik kan nog typen, blijkt hiermee. Dus geen nood aan de man. Iedereen gerust gesteld? Ik niet. Maar komt vast goed. Ik zal t.z.t. wel even berichten hoe het afgelopen is (als ik dan nog leef whahahahaaaaa – geintje).
11.01.12 – 18:00h UPDATE:
voor degene die ’t weten wil: het is al véél beter. De rode streep is bijna weg. Ik heb nog niet gewaagd om onder ’t verbandje te kijken maar ’t zal wel goed zitten. Ik mag dan een belabberde chirurg zijn maar ik ben goed in de verpleging en verzorging van stinkende wonden 🙂 (please call me nachtzuster). Alles in Butter also. En nu ga ik zometeen lekker naar mijn vrouwengym (zie eerdere blog: http://louterlou.wordpress.com/2011/12/16/vrouwengym/ ). Ik zal nog even van verdere amputatiebezigheden afzien. Voorlopig.

0 gedachten over “Poisoned

  1. Jemig meis dat klinkt niet goed zeg!! Hou het goed in de gaten, dat zeg ik wellicht overbodig maar ik wil het je toch even op je hart drukken
    Knuffel

  2. hoi lieverd, zag dat je al soda als advies had gekregen. ( om in te weken met je hand.) Maar weet toevallig dat bio tex. Wasmiddel. ( dat hebben ze toch wel in Oostenrijk?) Veel beter werkt.Zelf al eens met enorm abces in ge-weekt. Kan echt geen kwaad. Hoop dat het snel verdwijnt. Gaat niet vanzelf als het bloedvergiftiging is.!!! Wees voorzichtig en allert. Beterschap!! X Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *