Mat

Mat

Bijna schaakmat zelfs.
Gisteren werd ik al wakker met een soort allergische reactie, vandaag werd ik gewoon normaal ziek wakker. Bijna niet kunnen slikken, piepstekende oren, wateroogjes, verstopte neus en het hele gedeelte vanaf m’n kruin t/m m’n heupen deed zeer. Maar goed, als weledegestelde moeder kruip je toch gewoon om kwart over 6 je bed uit, voorziet je kinderen van kleren, maakt ontbijt, ruimt de boel op en crasht dan eerst maar ‘ns op de bank. Dat laatste kon ik in ieder geval nog heel goed. Na wat duf getwitter en geblog nog wat gewerkt, strijkwas gedaan (jajaja zo eensch in de 1,5 maand moet dat hè…) en stof gezogen.
10 over half 12: eerste kind komt weer thuis.
5 voor 12: buurjongetje (4) van de Kindergartenbus opgehaald, moet ik op oppassen tot buuf thuis komt.
Ondertussen begin ik met koken.
Kwart voor één: tweede kind komt thuis. Eten is klaar.
Na het eten huiswerk maken met ons adhdyslectje.
Een redelijk frustrerende bezigheid bij tijden, maar soms ook best wel vermakelijk. Ik zei bijvoorbeeld voor de 16e keer tegen zoon dat-ie nu echt moet BLIJVEN ZITTEN en z’n rekenhuiswerk moest doen. En wat doet-ie?? Hij gaat uitgebreid en trots lachend voor me staan om te laten zien dat zijn trui bij de rechterelleboog toch echt NAT is. Want…tatarataaa… daar heeft-ie net aan gelikt!!! (als bewijs dat sommige mensen wél hun ellebogen kunnen likken). Fijn.
Ik maan hem vervolgens weer tot zitten en concentreren (tegen wie ik het zeg? geen idee. het werkt voor geen meter in ieder geval). Vandaag hadden we extra mazzel: Een hele pagina tekstopgaven voor rekenen. Echt de heerlijkheid zelve.
“Mevr. Jansen heeft een tweeling gekregen. Lea weegt 2,8 kilo, Lara weegt 2,6 kilo. Vraag: Hoe heet het lichtste kind?”
Zoon: “hà, da’s eenvoudig!! LISA!!!”
—kreun—
Maar ook de leuke dingen gaan voorbij. Daarna mag ik met mijn schuurpapierdroge gebarsten vingers de schaatsen van de kinderen dichtsjorren. De beloning is er wel: twee schaatsende lolbroeken die me in ieder geval even 10 minuten met rust laten. Tot ze naar de WC moeten. Schaatsen weer uit. Skibroek uit. Afvegen. Skibroek aan. Schaatsen weer aan. 5 minuten later hetzelfde met andere kind (OK, dat kind is echt te groot om af te vegen, mag-ie zelf doen). Mijn knokkels bloeden inmiddels. Maar het is het waard. Buurjongetje staat er naast te koekeloeren (heeft geen schaatsen). Nadat zoon hem een sneeuwbal in ’t gezicht keilt, druipt-ie af. Z’n moeder is sowieso al thuis.
Om kwart over 4 trek ik dochter met schaatsen en al naar binnen, danskleren aan en hoppetee naar de streetdance. Afleveren, boodschappen doen. Dochter weer ophalen. Naar huis. Avondbrood maken. Opruimen. Blokfluit oefenen met zoon voor morgen (ook zo’n geNOT: als hij nou ‘ns enigszins beheerst in die blokfluit kon spugen maar hij bewerkt het ding alsof het een saxofoon is). Om half 8 liggen ze er allebei in en is man inmiddels ook thuis gekomen, naarstig naar zijn bord warm eten zoekend. Joepie
Oh verrek ja, ik was ziek…
Ik ben afgemat.
Mat.
Ogen op half zes en verstand op nul.
Mat als een badmat.
Ja! Ik ga in bad.
Nu.
Ajuus.

0 gedachten over “Mat

  1. Ondanks dat het een uitputtende dag was voor je, moest ik toch tussendoor grinniken om hoe je het schrijft. Hopelijk lig je nu heerlijk in dat bad en blijf je er voorlopig nog even dobberen X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *