Stuurvergrendeling

Stuurvergrendeling

oftewel: Lenkradsperre…
die heb ik. althans, mijn audi, net als elke andere zichzelfrespecterende auto vandaag de dag.
Stress. even snel-snel zoon op school naar een workshop brengen. Al iets te laat. Ik ram de auto in z’n achteruit en parkeer zoevend achterwaarts in ’t parkeergaatje bij school. Nog even naar rechts inslaan zodat-ie mooi tegen de stoep staat. Wiel staat tegen de stoeprand maar geen tijd meer om de boel nog even recht te trekken. Sleutel eruit. Klik. Stuur schiet in ’t slot. Is normaal.
Zoon weer uit de bus getrokken en liefdevol terug om de hoek van de school gedrukt (“Ik heb écht geen zin hoor, ik wil niet, ach toe, ik wil naar huis…” “Nee. Ik heb 25 euro betaald voor deze geweldige workshop dus je gaat. punt.”). Met dochter – die inmiddels meer dan dringend naar de WC moet – weer de auto in, sleutel in ’t contact. Niet draaibaar. Voor geen millimeter. Normaal ruk je dan wat op zijn goed vrouws aan ’t stuur en dan doet-ie het ineens wel. Maar rukken aan ’t stuur hielp ook niet. Niet eens voor ’n tíende millimeter. Onbeweeglijk. Vastgewrikt.
Want.
Het wiel.
Stond.
Tegen.
De stoeprand.
Geperst.
Argh.
Fuck.
Ik heb dochter ooit eens gezegd dat ze “Fuck You” alleen in de (onze!!) auto mocht zeggen en dan alleen als Lily Allen meezong. Vandaag mocht ze het ook. Met mij meeroepend.
Morrelen.
Sleutel bijna kapot draaien.
Vloeken.
Zuchten.
Dochter trekt haar sluitspieren nog een cm omhoog.
En wat doe je dan, als goeie vrouw?
Juist! je belt je man 🙂
Wel 3x, tot-ie dan uiteindelijk toch opneemt.
En die legt je eerst in geuren en kleuren uit wat je nu precies helemaal fout gedaan hebt.
Dochter knijpt intern nog wat harder.
Dan zegt-ie: “sorry hoor, bel de ANWB maar.” (hier heet dat de ARBÖ)
Ik zucht opnieuw.
En dan zegt-ie: “grapje. probeer eens om het stuur met geweld richting stoeprand te draaien zodat je het wiel er nog iets verder in douwt. En dan draai je gelijktijdig de sleutel”.
Morrend doe ik wat hij zegt.
En warempel. Hij doet ut…
Het mag dan wel vrouwendag wezen, maar voor mij is ’t toch echt weer de dag van de man.

0 gedachten over “Stuurvergrendeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *