Vraag aan jullie

Vraag aan jullie

Ik heb een vraag.
Ik wil mijn hele (bewuste, schrijvende) leven lang al een boek schrijven.
Gewoon een roman, fictie is prima.
Het mag natuurlijk ook een thema zijn, iets wat nader onderzoek waard is of iets eens duidelijk over geschreven zou moeten worden.
Maar.
Ik heb een gebrek aan inspiratie.
Ik ben al 3x aan iets begonnen maar vond het niet interessant genoeg om mee door te gaan.
En drie keer is scheepsrecht hè…
Daarom een serieuze vraag aan jullie:
Kunnen jullie eens in jullie hoofden duiken? Wie heeft een idee? Waarover zal/moet/kan ik een boek gaan schrijven? Is er iemand die een bepaalde visie heeft van een verhaal/plot maar die zelf niet in staat is of gewoon geen tijd en/of geen zin heeft om dat verhaal zelf te schrijven? Iemand met een idee voor een boek dat nog geschreven moet worden?
Dit is natuurlijk een geheel vrijblijvende vraag. Bedenk vooraf dat als je mij een idee verstrekt, je dat zonder claims op het idee zelf, op eventuele ontstane literatuur of op de mogelijke opbrengsten daarvan (mocht er ooit iets gepubliceerd worden, draag ik immers ook zelf de kosten daarvan en ik ben degene die de boel ook echt schrijft) doet. Maar daar gaat het me helemaal niet om. Opbrengsten zullen me worst wezen. Het gaat me om die eerste aanzet, de nodige impuls, dat zetje dat iets in gang zou kunnen zetten.
Als die impuls van jou komt, bied ik als tegenprestatie aan om het boek (mede) aan jou op te dragen, als zijnde mijn grote inspiratiebron.
Geen idee of dit daadwerkelijk ooit iets wordt (en het schrijfproces zelf zou wel ‘ns heel – héél – langdurig kunnen zijn) maar het zou me erg leuk lijken om een boek “met opdracht” te schrijven. Ik zal overigens bij geen enkele suggestie gelijk zeggen “nee dat doe ik niet” of “ja dat wordt ‘em”. Ik zeg wel nu gelijk “dank je wel” als je de moeite neemt om een aanzet te doen.
Wie durft?
Wie roept??

0 gedachten over “Vraag aan jullie

    1. oh, no stress!! ik speel al heel lang met ’t idee en ik zou nu tijd hebben, maar het is niet iets wat nou gelijk morgen moet hoor. Ik begin gewoon een keer als het idee (van wie dan ook, ik ben zelf ook nog aan ’t denken :-)) daar is 😉 ik heb geen tijdsdruk whatsoever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *