Een openhartig woordje

Een openhartig woordje

Dat mag wel een keer hè?
Daar is een blog toch ook voor?
Dus mag ik?
Yep, ik mag.
Vandaag is het maandag.
En vanaf vandaag is alles anders.
Nee, vanaf vandaag ga IK alles anders máken!
Ik ga mezelf anders maken.
Beter maken.
Ik heb nu lang genoeg in de misère rondgezwommen om te merken dat ik écht geen zin meer in zwemmen heb. Niet eens meer in watertrappelen. Ik zwom enkel nog blind rond met als enig doel het bovenwaterblijven zelf. En in alle blindheid stootte ik ineens m’n neus aan de oever…
Daar ben ik nu. Bij die oever. Ik wrijf over mijn neus terwijl ik me met de andere hand aan een stevige graspol op de kant vast hou. Kijk nog even terug over dat modderige, zwarte water waar ik nu al zó lang in rondgepoedeld heb. Blèh. Ik ben optrekkende. Ik klim uit de ellende, helemaal zelf. Dat ga ik kunnen. Zoveel vertrouwen heb ik nog wel in mij. Ik wil mijn vrolijke, fladderende, droogkloterige ikje weer terug. En als ikje niet wil, sleur ik haar gewoon aan de oren mee. Ikje heeft niks te willen. Ikje gaat weer beter worden. Wat ikje brom 🙂
Maar wat betekent dat nou concreet? Wát heb ik mij voorgenomen? Welnu.
– geen dikke-huid-aanvreterij meer, die is nu wel dik zat. Meer dan dat.
– geen melancholie meer (Nou ja, héél af en toe is dat wel lekker en toegestaan, vind ik zelf. Maar dan echt héél af en toe. Eénsch per maand of zo :-)).
– geen alcohol meer (Ja… toegegeven… ik dronk best veel. Niet goed voor mijn ikje, had ik ikje toch zomaar bijna letterlijk verdronken, hè…).
– geen algeheel gejammer meer (behalve dan op het gebied der liefde, dat jammert namelijk zo lekker).
– geen gezeik meer. Als ik zo nodig gelukkiger wil zijn, moet ik dat gewoon maar gaan doen en niet eeuwig blijven hangen in dingen die me eigenlijk alleen maar ongelukkig maken.
Zo.
Tot zover mijn geheel autobiografische, uitdemoddertrekkerige peptalk.
En nu dóen hè!!
Zelluf doen.
Dat wou ik vroeger altijd al en dat wil ik nu weer.
Bent u blij dit te lezen? Ik wel…
Oh, by the way: vanaf vandaag ga ik innig van maandagen houden in plaats van ze te haten.
Dát hoort er dan ook bij.
It’s a new day, it’s a new dawn…
JIPPIE!!!
HET IS MAANDAG!!!
#BAM!!!

0 gedachten over “Een openhartig woordje

  1. Ik geloof in je lovely. En mocht je steun zoeken…ik heb een vrouw, die……… nee serieus, ik ben dr voor je schat xxx

    1. ik ben inmiddels alweer aardig afgedwaald :-S ik mag wel weer opnieuw een openhartig woordje met mezelf gaan praten want soms voel ik me een behoorlijk hopeloos geval :-S (nu dus, bijvoorbeeld ^^). Maar thanXX lieve Linda!! Knuf terug!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *