gelukt!!

gelukt!!

Vandaag is gelukt. Een goed begin van m’n ‘nieuwe start’.
Ik glimlach. Op DIT moment. Ik voel me namelijk best goed. Rustig, gewoon okee.
Geen idee hoeveel die twee Sintjanskruidpillen van voor het avondeten daartoe hebben bijgedragen, maar het voelt in orde. IK voel me in orde. Ik luister nu voor de 4e keer naar Brigitte Kaandorp, Lied zonder Angst. Wat een gewéldige tekst. Alles wat zij zingt. Wil ik. Ik ga er m’n best voor doen in ieder geval.
Vandaag was goed. En dát voor een maandag, jeujj!! Ik heb ‘braaf’ gegeten (Redelijk mager en koolhydraatarm maar toch erg lekker, die berg asperges. Maar jeeeee wat stinkt je plast toch elke keer opnieuw na het eten van asperges… Ben steeds weer hoogstverbaasd hoe erg dat meurt :-S). Ik heb niets gedronken wat ik niet mocht drinken. Een hele prestatie. Ik ben lief geweest voor de kinderen. En de kinderen o.h.a. ook voor mij, behalve dan de geweldige opmerking van zoon n.a.v. iets wat-ie toevallig op TV had gezien: “Shit mam, ben jij ook ooit zo’n teenager geweest? Of was jij gewoon gelijk al zo oud?” In ieder geval had ik op dat moment – ondanks de ouderdom – duidelijk nog wél een mond vol tanden. Iemand op twitter vroeg gelijk of zoon na die uitspraak ook nog alle tanden in zijn mond had, daar moest ik dan wel weer smakelijk om lachen (thanX JAG!). Ik heb gesport (zoals ik me voorgenomen had), ik heb – daar waar ik het nodig vond en het kon – opgebiecht (steeds opnieuw weer zeer bevrijdend, zulke mini-coming-outs), ik heb gewerkt, ik heb liefde en steun gevoeld, ik heb gelachen.
Welke drie dingen die ik ‘leuk’ vind zijn me vandaag bijgebleven? Ik schrijf ze zo op de eerste dag toch maar ‘ns op.
– in de auto kneiterhard Fuck You meegeblèrt met Lily Allen. heeeeerlijk!!
– de ontzettend lieve woorden en reacties van mensen op m’n blog, op FB, op WA en Twitter. Je kunt me zeggen wat je wil, maar sóms zijn social media toch echt een warm bad.
– de nieuwe juf van dochter leren kennen op de ouderavond. Een fijn mens, prima geschikt voor dochter. En  leuke ouders met leuke klasgenootjes, dat ook. Helemaal goed.
maar ik heb er nog meer hoor!!
– vol genot mijn nieuwe Samsung Galaxy Note weer een stukje beter leren kennen. Wát een prachtding. Vind ik dan.
– even lekker dubbel gelegen met de buurvrouw om een stommiteit van mij (komt vaker voor).
– de gruwelijk lekkere asperges (het stinkende resultaat daarvan even buiten beschouwing latend)
– de hoop die ik heb voor mezelf en die vandaag weer behoorlijk gegroeid is
– de tekening van zoon, van de kleine beer in de armen van moederbeer. Zo mooi.
– Dat Lied zonder Angst van Lá Kaandorp. Ik luister ‘m nu voor de 5e keer.
Ik ga al die punten proberen na te streven. Om dan ooit te leven zonder angst. Ik begin met dat zwemmen zonder vest, dat lijkt me wel wat. Na al mijn rondgezwem van de afgelopen tijd (zie vorig blog) moet dát me toch vast wel lukken.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=UEyNCgyp4X8&w=560&h=315]
En nu ga ik nog even naar FUN (We are Young) luisteren. Daar word ik namelijk nóg blijer van 🙂

0 gedachten over “gelukt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *