Waar is relatief

Waar is relatief

Waar zijn wij eigenlijk?
Wel ‘ns afgevraagd?
Nou?
Waar?
In jezelf?
Op die stoel daar?
Aan de eettafel?
In de woonkamer?
In dat huis?
In die straat?
In deze stad?
In dit land?
Op dit continent?
Op deze wereld?
In dit zonnestelsel?
In deze galaxie?
In dit universum?
In een multiversum?
Waar
stopt het?
Waar
ben ik?
Soms op een andere planeet.
In mijzelf gekeerd.
Met mijn hoofd in de wolken.
Daar waar jij niet bent.
In een vreemd zonnestelsel
Daar waar ik eeuwig wacht.

Maar jij nooit zult komen.

0 gedachten over “Waar is relatief

  1. Ik heb vroeger mijn scheikunde- en natuurkundeleerkrachten bijna tot waanzin gedreven met de vraag: “Stel je gaat vanaf hier met een ruimteschip recht omhoog het heelal in en je hebt de mogelijkheid om vele (licht)jaren door te reizen. Waar kom je dan uiteindelijk uit?”
    En ik nam dus absoluut geen genoegen met antwoorden als dat het niet mogelijk is of dat je dan in het oneindige beland. Nu 20 jaar later heeft nog nooit iemand een bevredigend antwoord kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *