Off-day

Off-day

Vandaag had ik een off-day. Niet in de klassieke zin van een ‘klotedag’ of een dag waarop alles mislukt maar in de moderne zin: een dag offline. Niet omdat ik dat nou persé zo graag eens wou maar simpelweg omdat ik zoveel dingen heb gedaan dat ik er niet aan toe kwam. Ik moet vast ongesteld worden, dan krijg ik altijd dit soort chaotische poets- en doewoede van te voren…
Helemaal offline was ik ook niet, moet ik toegeven: Ik heb (afgezien van daarnet) vandaag één keer kort op facebook gespiekt en gewhatsappt met mijn mama (jaja, ik heb een whatsappende mama!! *trots is*) en met Poes over wat eetvragen m.b.t. komend weekend (*verheug*). That was it. En nu ben ik dan aan ’t bloggen. Dat ook. Maar wel pas nadat ik de kinderen in bed gestopt, de kattenbak schoongemaakt, de maandafsluiting voor ’t werk (bijna) afgemaakt en wat dingen m.b.t. Wenen uitgezocht heb.
Maar wat heb ik  nou helemaal gedaan vandaag…
Na een zogenaamd “uitgebreid en niet nader te beschrijven uitslaapritueel” eerst ontbijt naar binnen gewerkt (altijd honger daarna). Boven alle was weggeruimd, beneden een nieuwe erin gestopt (mijn wasmachine doet raar. Maakt een hoop kabaal bij ’t pompen. Mijn ferme-klap-op-de-zijkant-methode mocht ook niet baten…). De vuilnis buiten gezet. De hele woonkamer grondig opgeruimd, gestofzuigd, gedweild (doe ik niet echt heul vaak en dat was te zien :-S) en gestofferd (doe ik ìets vaker maar blijkbaar ook niet vaak genoeg, ik sta elke keer weer versteld van mijn huishoudslonzigheid). De rest van de gordijnen gewassen en opgehangen (allemaal schoon, jeujjj!!), dubbel over de stangen vanwege de katten. Ziet er niet uit maar anders heb ik over uiterlijk 3 dagen helemaal geen gordijnen meer. De kreukels nemen we maar even voor lief.
De kelder even onder handen genomen: stofzuigen, stofferen en – jaja – de logeerkamer ‘beslaapbaar’ gemaakt. Bedden opgemaakt en ‘wat’ stof verwijderd want…. tatarataaa… we krijgen gasten uit Nederland dit weekend 😀 En die moeten wel in een fatsoenlijk schoon bed kunnen slapen hè! Volgende was erin gestopt. Douche, WC, wasbak aldaar ook gelijk meegedaan.
Vervolgens begonnen met de keuken. Eerst opgeruimd. Alle kastjes schoon, de vloer gedweild, de wasemkap (die bovenkant hè, elke keer weer een vette schaatsbaan voor vliegen), het glas, de spoelbakken, de grepen. Ergens in the middle of this ook nog eten gekookt (Sperziebonen, aardappelen en hollandsche braadworst, yeah!!! Hadden ze hier bij de Lidl. Niet te geloven… En megalekker!!). Die rotzooi ook gelijk weer aan kant.Volgens mij is m’n keuken in jaren niet meer zo opgeruimd en schoon geweest :-S Alleen het wijnrek kon nog leger (ghehehehhh).
Daarna de tuin ingedoken. Planten verstekt, boom -die voor 1/3 door de storm gesloopt is- bijgesnoeid en behandeld. Frambozen en bessen geplukt. Onkruid gewied. Het terras opgeruimd en geveegd. En als klap op de vuurpijl nog gras gemaaid. Dat moest echt nog even want nét droog genoeg tussen de buien door.
De laatste was gedaan. Even snel tien minuten gedrumd (nou ja, geoefend). Avondeten gemaakt. Wéér opgeruimd. 2 DVD’s gebrand voor schoolmoeders (beloofd) en wat mails beantwoord terwijl de rest TV kijkt. Daarna snel nog even de badkamer boven wat visueel gereinigd terwijl de kinderen tandenpoetsen en wassen. Voorgelezen, inbedstopperij. Bovenetage opgeruimd. Dochter ‘naverzorging’ gegeven (moest nog een keer en ach, haar plasgaatje was rood dus er moest crème op volgens mevrouw). Daarna nog de genoemde kattenbak, echtwerkwerk (maandrekening, nog niet helemaal af maar geen zin meer), wat mails en whatsappjes.
En nu…
Blip op m’n hoofd en even de dag door typen.
Ik heb zo’n gruwelijke zin in een glas wijn…
Maar ik doe ’t niet.
Niet.
NIET!
Ik ben een chaoot
Ik ben een huishoudprutserT.
Ik ben een stresskip.
Ik ben een perfectionist.
Ik ben chaotische perfectie 🙂
*plof*
(nee, niet *plop*!!)

0 gedachten over “Off-day

    1. Nee nee, no worries. Dit was gewoon algeheel dringend nodig. Ik krijg deze buien spontaan ^^
      (trouwens: je zult zien dat het nog verre van perfect is. Daarvoor ben ik een te grote chaoot en wij een te graag rotzooimakend gezin haha)

          1. haha, ik heb net de ergste zooi na een jaar ofzo weer ‘ns ‘opgeruimd’ (lees: in kasten gestouwd en deurtje dicht gedouwd). Maar ik kan ’t er zó weer uithalen hoor!! ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *