Gesloopt

Gesloopt

Fascinerend wat een plakje vleeswaar met een mens kan doen. Moet het wel een plakje zijn dat niet helemaal goed meer is. En een mens dat iedere tenminste-houdbaar-tot-data nogal eens over boord gooit. Het zag er onschuldig uit. Een paar witte spikkels, ach, zal wel zout zijn. Het smaakte ook nog best OK. Na het broodje met rauwe ham weggekaand te hebben, keek ik nog even in de vleeswarenbak en zag dat de overige 2 plakjes toch echt wel wat meer van die rare witte puntjes hadden. Nah jah, so what. Ik heb o.h.a. een sterke maag… De rest van de vleeswaren maar weggeflikkerd en niet meer over nagedacht.
Tot vannacht. Om half 3 zat ik rechtop in bed. Man schrok en vroeg wat er was, of ik iets gehoord had. Nee dus, maar ik was echt hondsberoerd. Zo gruwelijk misselijk. En buikkramp. Ik liep naar de badkamer voor de kotsemmer (die hebben wij standaard daar staan…) en met emmer en al plofte ik op de wc.
Ik zal u de details besparen maar het was gruwelijk. Drie uur lang heb ik alle ingewanden die te legen vielen, minitieus geleegd. Maagsappen spugen is echt pure horror. Dat blijven kokhalzen terwijl er niks meer in je maag zit, spierpijn in je ribben krijg je ervan. Bovenkant, onderkant, maakt niet uit. Ik liep aan alle kanten leeg. Zelfs een half glaasje water bleef er met geen mogelijkheid in. Tegen half 5 ben ik maar met koorts en al beneden op de bank gaan liggen om man toch nog een paar uurtjes slaap te laten krijgen (want met zo’n luid kokhalzend en kreunend mokkel naast zich sliep ook hij niet geweldig).
Uitgeput heb ik tot 9 uur geslapen en toen was ik zo ontzettend leeg dat ik daar weer misselijk van was. Goeie tips op facebook hielpen: Een glaasje ouwe cola met nog een schep suiker erin zodat de koolzuur weg was deed al wonderen. Voelde me al stukken beter daarna. Een cracker en een kop bouillon gingen ook goed. En slapen. Veel slapen. Ik voelde me echt een slappe vaatdoek, zelfs de trap oplopen was al teveel gevraagd, m’n benen begaven het. Gesloopt.
Een bakje magere yoghurt en een advil volgde. En nog meer slapen. Ben nu net (om half 4) wakker geworden, ik heb daadwerkelijk de hele dag geslapen! Ich habe den Tag zur Nacht gemacht. De meesten doen het omgekeerd, maar ik ben nu eenmaal niet als de meesten. Ik wist niet dat je zo verschrikkelijk moe kon zijn van een stomme voedselvergiftiging. En ik kijk de volgende keer wel beter uit bij rauwe ham met witte puntjes…

0 gedachten over “Gesloopt

    1. ik had ’t niet door hè… anders had ik ’t echt niet gegeten :-S Maar het bovenste plakje zag er OK uit en smaakte ook nog OK. De 2 plakjes daaronder gaven meer duidelijkheid :-S (maar zal ’t niet meer doen haha ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *