Oprit in oprichting

Oprit in oprichting

Een steentje bijdragen. Dat heb ik vandaag gedaan. Letterlijk. En nu kan ik niet meer rechtop zitten :-S
Wij zijn, na vijf lange jaren wachten, eindelijk onze oprit aan ’t bestraten. Dat is geen prutswerkje: onze oprit meet dikke 100 vierkante meter. Ik wou – zoals algemeen bekend –  asfalt er in mieteren. De randstenen (zo’n 50 tot 60 kilo per stuk) rondom het te verharden areaal hebben we samen in ’t beton gejasd, dat was nog te doen. En in die prachtige omranding had ik dus met liefde asfalt gestort: binnen goed 2 uur ben je klaar, het wordt voor je gedaan (met zo’n enorme machine, geweldig om te zien en vooral om toe te kijken hoe anderen werken) en je kunt er fantastisch op rollerbladen en stoepkrijten. Maar nee: man wilde toch echt stenen. Goed, dat verhaal is bekend. Ik had me erbij neergelegd.
Gemeleerde stenen (oftewel: met verschillende grijs-/graniettinten). Gevonden, besteld. Geleverd, dat ook. ‘s-ochtends om half 7 stond er een gigantische vrachtauto met kraan en aanhanger voor de deur en plantte tien ton stenen op onze chaos-oprit. Helaas waren het de verkeerde. Sjee, wat nu. Onder voorbehoud geaccepteerd, maar toch gelijk dezelfde dag nog gereclameerd: ze waren écht niet mooi. Geld terug geregeld, besteld bij andere firma. Levering binnen 5 werkdagen. Not… Ja, een levering kwam. Maar ook verkeerd en veel te weinig. Het gros niet eens uitgeladen.
“Uw stenen komen dinsdagochtend.” Prima, da’s nog zat op tijd. Dinsdagochtend: geen levering.
“Nee sorry, we redden het niet. Ze komen morgen [woensdag] ochtend. ” Nah jah, ook nog OK, wel balen. Woensdagochtend: geen stenen. Bellen. “Ja ze zijn geladen, in de loop van de dag zal de transporteur bij u zijn.” Hmmm. Pffffff. Enzo.  Want ondertussen lag onze oprit er wel helemaal legklaar bij en bleek voor onze en alle buurtkatten een gewéldige kattenbak te zijn: dat fijne grind was nou echt het walhalla voor de gemiddelde kakkende kat. Frustrerend om te zien hoe ze hun uitwerpselen minitieus in het door man perfect geëgaliseerde fijne grind begroeven. En vooral: het stonk…. (en stinkt nog steeds :-S). We hebben wat dingen gelegd en gesleept maar veel konden we nog steeds niet doen.
Maar ook de loop van de dag bracht geen stenen. “Sorry, de vrachtauto staat met pech. Hopelijk nog vanavond laat, anders morgenochtend.” AAAAARGHH!!! Kak. Letterlijk. Enniehouw: vanochtend om half 7 was de stenen-eppo er daadwerkelijk. En ze waren goed!!! Oh wonder. Snel geontbeten en om half acht ging’s los!! Mijn job: stenen (2 verschillende kleuren en 2 verschillende maten) in de juiste verhouding (12:6 + 4:2) in de kruiwagen draperen en naar de plaats des leggens kruien. Kan ik. Zo snel zelfs, dat ik grote delen ook meegeholpen heb om te leggen. What a job.
Ik heb vandaag in de zengende hitte goed 7 ton van die stenen door mijn handen laten gaan: in de kruiwagen leggen, kruien, deels ook nog leggen. Heerlijk. Maar ik kan u wel vertellen dat dit nooit mijn hobby zal worden. Ik heb nu geen onderrug meer, een lichte zonnesteek (geloof ik) en ik ben echt stuk en doodmoe. Maar morgen moet er nog goed een kwart ingelegd worden en dan nog alle stenen aan de rand op maat gesneden en gelegd worden. En vasttrillen moeten we het dan ook nog. Dat mag man doen: die heeft sowieso een olympische conditie. Mijn Epke is namelijk nu nog met de trekker (die uiterlijk vandaag terug moest naar m’n schoonmoeder) de hort op om vervolgens met de racefiets dat hele stuk nog terug te rijden (dik 30 kilometer). Waar háált-ie de energie vandaan. Ach verrek ja, het is een man. Daar zal ’t aan liggen.
Maar ik als goedgeaarde moederslaaf heb voor de twee irritante hongerlapjes hier nog wel weer in turbotempo pannenkoeken gebakken omdat ze zo’n honger hadden. Dat dan wel weer. En ik typ een blog. En ik drink een Hugo. En ik ruim de keuken op en doe nog even snel de was. Helemaal nutteloos ben ik nog niet…
Morgen weer verder. Ik voel me al een ware topbouwvakster… (inclusief décolleté).
Hé ho, hé ho
Je krijgt het niet cadeau
Hé ho, hé ho, hé ho, hé ho, hé ho…
Dikke PS: het bleek toch nog niet genoeg voor vandaag. Man belde rond kwart over 8 op: gestrand met de racefiets. Of ik ‘m asjeblieft op wilde halen… Hugo aan de kant geschoven, de douchende kinderen toegeblèrd dat ik papa ging halen en dat ze braaf naar bed moesten gaan. Hebben ze gedaan. Slapen was een ander verhaal, dat doen ze nu nog niet. Maar goed, ik heb man op een parkeerplaats 25km verderop met fiets en al in de auto gepropt en nu zijn we thuis. Ik drink nog één glas  weetikveelwatenhetmaaktmeookgeendondermeeruit en dan ga ik pitten. Heel hard pitten. Ben’t zat.

0 gedachten over “Oprit in oprichting

  1. WOW het ziet er netjes uit. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Maar wat een gedoe om de juiste stenen te krijgen. Ik had het waarschijnlijk opgegeven en een beton molen laten komen hihi. Ik ben nl ook voorstander van een mooie rolschaatsbaan. Hier was vriendlief ook de spelbreker. Maar nu wel klagen over al het onkruid dat tussen de stenen door aan het groeienis …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *