Rust roest…

Rust roest…

maar rust is toch ook wel fijn…
Vooral op vakantie.
Ik vind ’t dan ook ontzettend moeilijk om een goede middenweg te vinden tussen dingen doen en dingen laten, tussen meetings, bezoeken en koffiekransjes plannen en gewoon lekker thuis zijn. Vooral tijdens mijn Nederlandvakanties… We zijn er gemiddeld een dag of 8 . Soms zijn het er 6, soms zelfs 10, hoewel dat laatste niet vaak meer voor zal komen omdat we onze twee rooie katertjes niet langer alleen kunnen (en willen) laten.
Over het algemeen ben ik dus twee keer per jaar in Nederland. In die twee keer één week per jaar wil ik mijn familie bezoeken, mijn grote zus zien (die ik verder dus ook nooit zie), bij mijn ouders zijn (die weliswaar nog redelijk vaak naar Oostenrijk en bij ons komen maar die het toch ook wel heel leuk vinden als ik ook eens een keer gewoon thuis ben) én een hele bups meer dan lieve en goeie vrienden opzoeken die ik óók allemaal mis… Allemaal mensen van wie ik houd en die ik zo graag éven ‘live’ zou willen zien. Maar daarnaast ben ik nu eenmaal ook nog met m’n gezin ‘op vakantie’ – deze zomer zelfs de enige vakantie die we met elkaar hebben – en dus wil ik ook met hun hier nog wat leuke dingen ondernemen en niet 6 van de 8 dagen moeten zeggen: “jongens, jullie bekijken het maar, amuseer je, ik ben de hort op”.
Het is simpelweg niet in te passen in die ene week. Veel mensen vragen of ik niet ergens een klein gaatje heb, gewoon om even langs te komen en koffie te drinken. Of waarom ik ze nou nooit op kom zoeken als ik al een keer in Nederland ben. Nou daarom dus… Niet dat ik niet wil, integendeel! Maar mijn tijd is zo ontzettend beperkt, helemáál voor meetings waarvoor ik nog eens uren moet rijden. Ik kom zelden tot nooit in het Westen of bijvoorbeeld het verdere Zuiden van het land, simpelweg omdat ik dan minimaal 2 tot 3 uur (heen, en ook nog eens een keer weer terug…) moet rijden – de zeer waarschijnlijke files niet meegeteld – voor even koffie drinken of meeten. Na krap duizend kilometer naar Nederland karren heb ik daar heel eerlijk gezegd ook niet zo heel veel zin meer in.
Van hier naar Den Haag = 220 kilometer, 5 uur heen-en-terug.
Van hier naar Amsterdam = 180 kilometer, 4 uur heen-en-terug.
Van hier naar Vlissingen = 330 kilometer, 7 uur heen-en-terug.
Van hier naar Breda = 230 kilometer, 5 uur heen-en-terug.
Sorry, maar dat wordt ‘m dus echt niet….
Ergens blijven slapen is ook geen geweldige optie. Ik weet dat mijn mams dat niet echt leuk vindt en ik weet vooral ook dat mijn kinderen het nog minder leuk vinden. Man laat me razen (letterlijk ^_^), de lieverd. Hij weet heel goed dat vrienden bezoeken in Nederland enorm belangrijk voor me is maar ook hij staat vanzelfsprekend niet van enthousiasme te springen als ik ergens blijf slapen. Het gebeurt wel af en toe een keer, als ik bijvoorbeeld zo’n geweldig feestje heb als de vorige keer in Groesbeek (:-)) waar ik zoveel heerlijke mensen in één klap kan zien en dan bij liefstelieve vrienden mag blijven slapen, maar het blijven uitzonderingen.
Later, als de kinderen wat groter zijn, kan ik ooit ook wel ‘ns alleen naar Nederland, denk ik. Dan is in ieder geval het schuldgevoel naar hen toe niet meer zo groot (om over de overige schuldgevoelens maar niet te praten). Dan kan en wil ik ook best ‘ns wat langer rondtouren en mensen opzoeken, maar nu zit dat er echt niet in.
Dus mensen, mocht ik jullie ook dit keer niet komen opzoeken: het ligt écht niet aan jullie, het ligt aan mij. Ik kan ’t niet bolwerken en ik kan mezelf nog steeds niet vierendelen (en zelfs dan was ik niet voldoende…)
Lang leve de social media, zo ‘zien’ we elkaar toch nog 😉
*virtuele kus toewerpt*

0 gedachten over “Rust roest…

  1. Theoretisch zou dat kunnen idd. Maar ook dat is geen oplossing: a) omdat het durp waar ik verblijf een ministadje aan de noordoostkant van NL aan de duitse grens is en dus allesbehalve centraal gelegen en b) ik al die mensen die dan dus zelf 2 uur of meer voor MIJ zouden rijden, echt geen slaapplaats kan bieden (m’n moeder ziet me aankomen). Het blijft dan dus – hoe je het ook draait of keert – een oostelijk iets ^^ Ik weet dat ik welkom ben 😉 dat ben ik en voel ik overal en dat is ook het probleem niet… het gaat om mijn tijd hier en hoe ik die indeel, dát is waar ik soms maagpijn van krijg…

   1. Joh, als jij niet naar iedereen kunt komen – dan mag iedereen lekker naar jou toe komen. Tegelijk. Heb je dat meteen weer gehad 😉
    Een uurtje – in de lokale (hopelijk een flink suffe) kroeg!
    Topidee – al zeg ik het zelf! (Beter dan jou vragen overal naartoe te gaan rijden)

    1. Suffe kroegen hebben we in ’t durp zat. Maar ik zit in zo’n uithoek dat ik ’t moeilijk vind om te vragen of iedereen daarheen komt, voor mij :-S ach. Er komen nog véél Nederlandbezoeken en komt tijd, komt nieuwe gelegenheid. Toch? XX

 1. Gewoon lekker doen waar jij je goed bij voelt. Mensen kunnen ook gewoon naar Oostenrijk komen als ze je graag willen zien. 🙂 Ik herken t wel hoor, en dan gaat t alleen maar over Limburg. Oude vrienden die gepikeerd zijn als ze horen dat ik daar ben geweest maar hen niet bezocht heb. Terwijl Arnhem voor hen blijkbaar al onbereikbaar is. Dus doe lekker jouw ding en voel je vooral niet schuldig mop! *kus geeft*

  1. Dat weet ik ook wel hoor, maar dat is ’t m dus niet. IK wil zo graag al die mensen (en dan ook vooral jou ;-)) zien maar IK krijg ’t niet voor elkaar 🙁 ‘Men’ snapt t echt wel als ik zeg dat het niet gaat lukken, maar het is wel jammer… en ja, mensen zouden naar Oostenrijk kunnen komen, maar momenteel is dat ook een heikel iets want veel mensen deden dat de afgelopen maanden dus ook en dat resulteerde in nogal wat ‘huwelijkse spanningen’ *kuch* dus dat met bezoekjes in Oostenrijk staat momenteel ook op een heel laag pitje :-S Ach. Het is niet anders. Komt tijd, komt bezoek gheheh 😉 *kus terug geeft*

 2. Ik wist niet eens dat je in Oostenrijk woonde, maar ja, ik lees nog niet zo lang mee hier.
  Organiseer een feest daar waar je dan in Nederland bent en laat de hele bups naar jou/jullie toe komen. Als er plek is tenten in een weiland en ’s ochtends lekker ontbijten. Of is dat een heel stom idee.

  1. Zo’n feest is er de vorige keer, toen ik in NL was, zelfs voor mij georganiseerd (ik voelde me toen wel heel erg vereerd en ook een beetje verlegen haha) en dat was geweldig! Ach, we organiseren vast wel weer iets, een volgende keer. Komt goed 🙂

  1. echt? nee volgens mij niet… ik zit (ehh… zat) heeeeeel erg oostelijk (aan de duitse grens) in het 7-postcodegebied. Is dat dichtbij? Ik heb genoten en ook gerelaxed, dus dat heb ik goed gedaan 😉 X

 3. Ik herken het maar al te goed. Natuurlijk is het jammer dat je niet iedereen kan zien, maar ze kunnen ook naar jou gaan (het blijft net zo ver 😉 ). En desnoods in dat dorpje gewoon eind van de ochtend tot eind van de middag? Zit je niet met eters/slapers. Maar je bent er niet alleen voor je vrienden, ook om je familie te zien en gewoon eruit te zijn met je gezin. Doe gewoon wat jij wilt en laat je niet verplichten of schuldig voelen. Doe wat jij wilt, het contact via inet blijft heus wel 🙂 XXX

  1. hey lieve Linda!! ik heb ’t ook zo gedaan: gedaan wat ik wil 😀 Ik laat me ook niet verplichten hoor, maar ik wil die mensen zelf óók zo graag zien… jou bijvoorbeeld ook… maar het komt er gewoon niet altijd van. Volgende keer een nieuwe kans 😉 XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *