10-10: Blogjaardag!!

10-10: Blogjaardag!!

Jaja, ik vier ‘m ook, als het mag.
Exact vandaag!! Mijn blogjaardag!
Eén jaar oud en warempel, ik kan al bijna lopen.
Nog even en dan kan ik vast ook wel een roman verkopen 😉
In kruipen en opkrabbelen ben ik al kampioen.
Net als in melancholisch en dramatisch doen.
Een jaar geleden begon ik voorzichtig op blogspot,
al snel over naar wordpress (NOT worldpress), dát was pas hot.
Ik schrijf en rijm me een slag in de rondte.
Ik hou van het grillige. Het wispelturige én het bonte!
Inmiddels heb ik al krap 450 (deels ook niet publieke) postings geschreven. Over vanalles en nogwat. Over mannen en vrouwen. Over ergernissen en liefde. Over kinderen, katers en poezen. Over ziekte, pijn en verdriet. Over mijn polyamoureuze hart, m’n hormormels en zieleroerselen. Over facebook, bloggen en twitter. En misschien zelfs wel over jou…
Dik 30.000 page views. Ik geloof dat dat in vergelijking met veel andere blogs niet bepaald veel is, maar ik heb een heel stel vaste lezers en daar ben ik heel, héél blij mee!! Ik schrijf weliswaar in eerste instantie voor mezelf, maar het is zo leuk en fijn om te lezen wat het met anderen doet, wat men ervan vindt, dát er mensen zijn die mijn tekstgebrabbel überhaupt lezen.
Ik begon mijn blog met een gedichtje van eigen hand, wat ik hier – een jaar later – gewoon nog een keer ga posten.

Zal ik of zal ik niet?

to write or not to write…
to blog or not to blog…
to be or not to be…
zal ik? ja ik zal. ooit.
en dat ooit schijnt nu te zijn…
in een tijd van huilen
in een tijd van verdriet
kun je je in woorden verschuilen
woorden vergeten niet…
gedachten neerzetten
voor jan en alleman
ik ga lekker nergens op letten
ik hak alles in die blogpan…
het zal toch wel niemand lezen
en wanneer wel, so what
Lou zal altijd louter Lou wezen
Ik weet ‘t. Ik kan dat.
“Het zal toch wel niemand lezen.”
Dat klopt dus uiteindelijk niet helemaal. De rest wel. Ik hak nog steeds alles in die blogpan en ik ben heel erg blij dat ik uiteindelijk voor “to blog” i.p.v. “not to blog” gekozen heb. Het is een enorm fijne uitlaatklep maar ook een geweldige manier om creatief te zijn en te spelen met woorden.
‘In den beginne’ schreef ik behoorlijk amateuristisch en eigenlijk is dat niet zo heel veel veranderd. Veel citaten, korte blogjes met een bepaald gevoel of een speciale ervaring. Een mens leert, dat wel. Poëzie was er gelijk al in overvloed. Bijvoorbeeld deze, een eigen hersenspinsel van 11 oktober 2011:
Een zucht
is onzichtbaar
net als de wind
als de dag begint.
Onzichtbaar zijn de dingen
die ik kwijt ben
die ik nooit meer vind
maar
met mijn ogen dicht
zie ik alles….
Mijn dank gaat uit naar jullie allemaal.
Bedankt voor het lezen en voor al jullie reacties!!!
10-10.
Mijn blogjaardag.
Happy anniversary to me!
*kloink*
#proost
;-P

0 gedachten over “10-10: Blogjaardag!!

  1. ThanXXX Daaf!! Oh ik dacht dat ’t in vergelijking niet echt veul was, maar doet er ook niet echt toe :-). Jij bent ook al een jaar idd, beetje ouwer dan ik (tenminste 1 vlak waar jij ouder bent hahaha). Time flies inderdaad… voelt als de dag van gisteren dat ik begon met bloggen…

 1. Hiep hiep hoera! Een blogjaardag is nog leuker dan een verjaardag! Wat een monument is een blog eigenlijk he. En soms ook fijn voor een stuk zelfreflectie. “goh kijk eens waar ik toen zat en waar ik nu sta”.
  Zoals ze in de Achterhoek zeggen: “Blief schriev’n en nog vulle jaor’n deerne”.
  Kusjes op je blog. (ghegheghe)

  1. thanXXX Jan!! En ja dat is het inderdaad… zelfreflectie. Ik ben zelfs ooit een blog begonnen met de naam “Bestandsopname”. Het is nog steeds een concept, al een maand of 3-4. Ik denk dat het ook altijd een concept zal blijven want de boel verandert iedere dag opnieuw… kzal bliev’n schriev’n, mien jong. Beleufd. XX

   1. Ik ben begonnen op 4 april 2008. Eerst op blog2blog (daar heb ik Evert leren kennen), toen afgeschermd op Blogger, toen openbaar op Blogger en nu sinds februari dit jaar op WP. Ik heb 725 berichten op het oude Blogger en hier tegen de 900 aan. Best veul :S

    1. Wow. Respect 🙂 Ik heb de berichten van Blogger/Blogspot destijds in m’n WP geimporteert, dus alles bij elkaar 🙂 Met goed 1600 berichten in 4,5 jaar zitten we ongeveer op eenzelfde blogpostgemiddelde 😀 Maar jouw blogs zijn veeeel langer en inhoudelijker, dat moet gezegd worden 😉 Wauw zeg, jij hebt in april dan je eerste bloglustrum!!

     1. Absoluut. Voor een Klieffeest in Ahoy kom ik extra ingevlogen. Echt wel!! Wel ergens in januari een vooraankondiging dan alstublieft, zodat ik mijn privé-jet tegen die tijd weer startklaar heb.

  1. ThanXXX Nanda!! Ik hak er lustig verder op los. Niet met zo’n grote regelmaat als jij (bij mij zitten er vaker ‘loze’ dagen tussen ;-)) maar als ik zo kijk, heb ik toch een gemiddelde van meer dan 1 blog per dag en da’s wel een beetje (te)veel eigenlijk… maar de multiblogdagen zijn inmiddels al veel schaarser geworden geloof ik ^_^). XX terug!!

 2. Ben trots op je ZUS. je blogs zijn soms humoristisch of herkenbaar. Soms gevoelig en ontroerend nou ik kan nog wel even doorgaan met opsommen. Ik zeg je Blijf vooral doorgaan en binnenkort een leuke bundel in winkel van LouterLou???

  1. ThanXXX lieve e-sis!!! Ik denk dat bundels op papier voor mij niet haalbaar zijn 😉 maar online publicatie is altijd een overweging waard… maar ja, dáár staan ze al hè, gratis en voor niets 😉 Ik denk dat het bij mij met schrijven net zo is als met schilderen. Ik doe ’t ontzettend graag, maar zogauw het om geld gaat of om ‘in opdracht’ presteren, dan vind ik er geen bal meer aan. Stom eigenlijk. Zolang ik ’t me kan veroorloven, blijf ik gewoon lekker recreatief rondprutsen ;-D xx

 3. Ik lees hier nog niet zo lang en had het idee dat je al veel langer aan het bloggen was.
  Je gedichten zijn mooi!!!
  Enne: van harte en dat er nog maar veel blogjaren mogen volgen.

 4. Proficiat!
  Ik ben onlangs ook een jaar geworden. Omdat ik zelf niet graag verjaar, vierde ik de blogjaardag ook niet. 🙂
  Schrijf nog maar enkele jaren verder, door mij worden je schrijfsels in elk geval ten zeerste geapprecieerd!

  1. ThanXXX Ann-Sophie!! Wat leuk 🙂 Ik volg jouw blog nu ook (maar ik ben een hak-op-de-tak-lezeres, moet ik toegeven :-S). Dank je voor ’t compliment! Ik ben nog langgg niet uitgeschreven dus dat met die jaren komt wel goed 😉

 5. Hi Lou,
  Ga ik een keer op je blog kijken, ben je net verjaart. In de gauwigheid gezien dat je erg leuk schrijft, dus ik ga je zeker volgen….. van mijn voornemen minder achter de pc te zitten dat ik gisteren nam is al weer een klein stukje afgeknabbeld…. maar bloggen en blogslezen is ook zo lekker.
  groetjes,
  Dorothé

  1. thanXXX Dorothé!!! Wat leuk!! Welkom iig 🙂 Ja, alweer een jaar… gaat meer dan snel :-S Ik lees ook graag blogs (alhoewel ik een heel onregelmatig lezer ben…). En ik schrijf ook een hoop onzinnige dingen maar daar moet je dan maar omheen lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *