Genesis van een groenbruine taart

Genesis van een groenbruine taart

Omdat veel mensen gisteren al meegeleefd hebben met mijn hulktaartperikelen en nog meer mensen zich afvroegen hoe zo’n spinaziechocoladetaart nou smaakt, doe ik nu iets wat ik op mijn blog nog nooit heb gedaan en ook niet zo snel weer zal doen:
ik post het recept.
Ik moet nog wel vertellen dat de taart uiteindelijk toch nog héél goed gelukt is en… ja echt… gruwelijk lekker was!!! Zoon heeft zich er ongans in gegeten. En die lust dus écht geen spinazie als groente. Maar hij vroeg wel uitdrukkelijk om een (door mij al lang en breed vergeten) spinazietaart. En eerlijk, ik zweer ’t op m’n mooie blauwe ogen: je proeft die spinazie NIET! Echt niet. Het is gewoon naar een heerlijke, smeuïge, knalgroene, cake-achtige taart met een vleugje citroen. Ik vind persoonlijk het spinazietaartdeel nog tig keer lekkerder dan de chocoladedeel. Ah toe, geloof me nou…
OK. Genoeg overtuigingswerk gedaan.
Het recept. Here we go.
Voor het spinazietaartgedeelte (de onderste laag):
Nodig:
0,5 kleine zak diepvries bladspinazie
1 koffiekopje olie
6 eieren
2 koffiekopjes tarwebloem
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
2 afgestreken TL citroensuiker (of citroenpoeder oid)
1 koffiekopje suiker
Spinazie met de olie in de keukenmachine of met de staafmixer héél fijn maken.
Bloem en eieren, bakpoeder, suiker, citroensuiker en vanillesuiker goed mixen.
Spinazie-oliemengsel erdoor mixeren en in een 26cm-springvorm doen.
(Vervolgens til je de springvorm op z’n  alleronhandigst op en smijt je ongeveer de helft van het taartbeslag dwars door de keuken want aan de andere helft van dit recept heb je ook méér dan genoeg en schoonmaken is léuk!!!)
In een ronde vorm bakken, 40 minuten op 160 graden.
Als je de spinazietaart zonder brownie-toplaag maakt, kun je de taart bijv. bestrijken met een dikke laag stijfgeklopte slagroom (1/4l slagroom met 2 zakjes vanillesuiker, 2 EL poedersuiker en een zakje klopvast)
Ik heb de taart gevuld met botercrème, dat is ook heerlijk. Groene taart in ’t midden horizontaal doorsnijden en bestrijken met ca. 0,5 cm crème. Dan de bovenste laag er weer bovenop leggen. Mijn botercrème heb ik gemaakt m.b.v. een professionele mix maar die kun je ook heel prima zelf maken (even googelen of op deleukstetaarten.nl kijken).
De bovenste chocoladelaag van deze taart heb ik wat simpeler gemaakt: brownie-mix van Dr. Oetker (*grijns*) in een wat kleinere ronde springvorm gebakken. Ook horizontaal door de midden snijden, de onderste helft m.b.v. wat botercrème op de spinazielaag plakken, daarop choco-botercrème smeren (zelfde botercrème als hierboven alleen nog gemixt met 2 EL nutella en ca. de helft van 2 gesmolten plakken pure chocolade – ik smelt die altijd met ca. 1/8 l. slagroom en wat basterdsuiker au bain marie), bovenste laag er weer bovenop leggen en daarop weer choco-botercrème. Daarop de rest van de gesmolten chocolade uitgieten.

Dan de taart versieren: met slagroom de onderste rand afsmeren, toefjes maken en van de rest van de choco-botercrème ook toefjes en strepen maken, etc. Wat je maar leuk vindt. Feel free to experiment. Oh en de binnenkant ziet er dan zo uit:

Ik zou zeggen: probeert u het ‘ns een keer uit.
Verras uw kinderen of naasten met een hulk-poep-taart.

0 gedachten over “Genesis van een groenbruine taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *