Öpdät

Öpdät

Oftewel: een update. Van mijn opruimwoede. Het heeft gewerkt. Niet te geloven maar het heeft gewerkt. Waar die box-met-stereoinstallatie-woede van man al niet goed voor is. Gisteren ben ik, geheel zoals beloofd, meteen verwoed begonnen met opruimen. Wenn schon, denn schon. De woonkamer is nu redelijk tiptop. Bérgen stof verwijderd, één bank (de slaapbank) weg, die staat nu bij dochter op de kamer, weet-ik-hoeveel pruttel weggemieterd. De auto zit voor de 2e keer deze week vol met spul dat naar het afvalcentrum moet. Inclusief bejaard computerbeeldscherm van man, de ouwe hometrainer waar hij ook nog aan wou ‘sleutelen’ en een heeeeele hoop oud papier en kapotte spelletjes. Ik ben in een weggooimood en dat moet uitgebuit worden (wie weet wanneer ik in de komende 10 jaar weer zo weggooierig ben).
Onze bedbank was éigenlijk kapot en stond in de weg. Ik had al foto’s gemaakt voor ‘gratis af te halen’. Tot dochter gilde dat zij ‘m wel wilde hebben want een bank op je kamer is coooooool. Man repareerde het ding stante pede, ik sopte ‘m af en voilá: mooie bank. Dan maar gelijk dochters kamer onderhanden nemen. Weer een hoop weggegooid, nog een paar ton stof verwijderd, bank geplaatst en opgeruimd. Helemaal gelukkig was ze toen ze uit school naar boven stommelde om te kijken. Jubelend gelukkig. En dit is nog maar de helft: ze krijgt binnenkort een eigen bureau en nog een grote opbergkast waar ik op de achterkant een mooie ‘wand’-schildering ga maken en met een spiegel op de zijkant.  Wordt mooi.
Waar dochter, daar ook zoon. Die kon vanzelfsprekend niet achterblijven. Dus ook zijn kamer onder handen genomen. Zo gauw we een nieuw bankstel hebben, krijgt hij de loungestoel als leesstoel op zijn kamer. Voor nu heb ik voor hem een prachtigmooie ‘bank’ uit matrassen en kussens gebouwd. Ook hij krijgt een kast met wandschildering en spiegel. En alles is schoon en afgestoft.  Wat een heerlijkheid. Vond hij ook gelukkig.
En dan aan de online planning bij Ikea: de kastenwand in de kamer, de kasten van de kinderen, etc. etc. Ik heb ’t boodschappenlijstje nu ook klaar.  Nu nog twee keer heen en weer karren (want dat gaat nooooooit in één keer passen, zelfs niet met de imperial erop) en alles in elkaar zetten.  En dan….roffelderoffelderoffel… krijgen jullie de ‘na’-foto’s.  De ‘voor’-foto’s heb ik sowieso vergeten. Oh en de boxen van man bevallen me ook steeds beter. Ze zijn best heul cool eigenlijk. En aangezien ik hier de grotere muziekfreak in huis ben, ben ik stiekem best wel een beetje blij met die nieuwe stereo-installatie. Niet in de laatste plaats omdat het de aanzet voor deze total home make-over was.
Dössöhh… mocht u me mössen, dan ben ik klössen.
(Wat een vreselijk oninteressant blog is dit eigenlijk. Maar goed, moet ook zo af en toe. Anders worden jullie verwend.)

7 gedachten over “Öpdät

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *