Balansdag

Balansdag

Vrijdag balansdag.
Positief:
– de tuner van manlief werd al om kwart voor acht geleverd door Meneer Den Drollenvangerbouwvakkersdécolletébezorger, waardoor ik gelijk op pad kon.
– de ouwe pruttel van manlief afgeleverd bij het afvalcentrum (lekker is dat toch, andermans spullen weggooien. Ik weet wel waarom dat mijn klusjes zijn…).
– een nieuwe matras gekocht. Na anderhalf uur testen en proefliggen waarvan wel 15 minuten op de betreffende matras heb ik met de madame onderhandeld, een fiks bedrag neergeteld m.b.v. mijn kredietkaart en mijn nieuwe bedpartner in de auto gepropt. Hij (het is een hij, dat weet ik zeker) ligt nu al in mijn bed op mij te wachten.
– koffie gedronken met vriendin en even de frustrerende gang van zaken op school door kunnen kletsen.
– het is een vrijdag.
Minder positief, zeg maar:
– de tuner van manlief bleek van een afzetter te komen: het ene verkopen en het andere (nl. ouwe rotzooi van z’n zolder) leveren. En nu maar zien dat je je geld terugkrijgt…
– de post leverde een boete af die we op onze vorige reis naar Nederland opgedaan had. Dertig euro. Over het fotootje van manlief op de brief viel niet te twisten. Maar verder viel het nog mee: IK had het i.i.g. niet gedaan.
– ik heb weer ‘ns in shock naar mijn winkelwagentje gestaard. Tot ca. tweederde vol, enkel totaal normale boodschappen karretje(Groente/fruit, vlees (OK, OK, deels bio-rundvlees…), kaas, eieren, diepvriespizza, brood(jes)/toast, wat naaigerei, pasta, cola, broodbeleg, melk, soyamelk enzo. Niet eens schoonmaak- of wasmiddelen of alcohol en ook niks onderop wat jullie niet kunnen zien) Hondertveertig euro. Schandalig vind ik het. Als de bevolking hier ook nog zoveel meer zou verdienen cq. netto over zou houden, was het niet zo’n ramp. Maar dat is dus niet zo. Ik weet alweer waarom ik naar de Aldi ga. En dan nog betaal ik ook zo honderd euro voor dit gedoetje. Misselijkmakend duur.
– Buurman kwam spontaan langs met een petitie en burgerinitiatief. Of we meededen. Het blijkt dat er een autobaan in de planning is. Direct in het weiland naast ons. Hooguit 50-100m van ons huis vandaan, bouwbegin over 12 jaar. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!  Dit kan niet waar wezen… Maar het is wel zo. Kutterdekut. Ja wij doen mee….
– toen ik de kraan van het toilet dichtdeed, brak die spontaan af. Gelukkig wist ik waar ik de toevoerkraantjes zo snel mogelijk dicht moest draaien. En hoe ik moet dweilen.
– toen ik iets uit de voorraadkast wilde pakken, viel de nieuwe fles ketchup van de plank. De dop schoot eraf, de ketchup omhoog. Ketchup is echt PRUT om schoon te maken.
– ik heb buikpijn, hoofdpijn, kniepijn, rugpijn en een rotgevoel. Morgen verjaardagsfeestje van zoon. In het zwembad. Joepie. Hoog tijd voor het uittesten van mijn wondermatras.
– het is een klotedag.
Morgen beter graag?

4 gedachten over “Balansdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *