Two-face

Two-face

Twee gezichten heb ik. Twee kanten. Letterlijk. Om van het aantal persoonlijkheden nu maar eens even niet te spreken. Ik beken: ik zal nooitneverniet zonder make-up de straat op gaan. Net zomin als ik naakt de deur uit zou lopen. Zonder make-up ben ik voor mijn gevoel namelijk ook nakend.
Ik zie best vaak mensen waarvan ik denk: “slechts een héél klein beetje oogschaduw hier en een likje mascara daar en je zou er een ander mens door worden.” Maar zo mag ik niet denken, want iedereen is van nature mooi. Gewoon mens én gewoon goed, zonder hulpmiddelen. Maar dan nog: je let toch ook op wat je aan hebt? Een beetje leuke kleding, een verzorgd uiterlijk, een enigszins bij je passend kapsel? Dan mag dat beetje make-up er ook best bij. Oké, de vergelijking gaat niet helemaal op want ik wandel rustig in een ouwe joggingbroek en met crocs aan mijn voeten (ja die dingesen) bij de buurvrouw naar binnen. Maar zonder make-up zou ik daar dus écht niet eens aan dénken.
Ik zie er namelijk slaperig uit zonder make-up. Heel. Erg. Slaperig. Niet meteen foeilelijk (neem ik aan), maar wel anders. Extreem basic. Vlak. Toen ik net 13 was, metamorfoseerde ik mezelf. Ik ontdekte de oogschaduw. Eerst het geijkte blauw met roze, soms groen met geel en meer van die afzichtelijke foute kleuren. Maar ze pasten niet bij mij en de boel werd al snel donkerder. Heel donker. Zwart zeg maar. Tegelijkertijd fabriceerde ik mijn punk- en  tina-turnerlook (maar da’s weer een ander blog: wilde haren…). Loesje werd ineens een ander mens. Bij mijn eerste vriendjes maakte ik me zelfs grote zorgen over het feit dat ze me ooit zonder make-up of getoupeerd haar zouden gaan zien. Want ohw-my-gawdddd, dat zou een regelrechte ramp zijn. Hoe moest dat dan later, als we samen zouden wonen??? Dan moest ik in vredesnaam maar met schmink op m’n falie slapen…
Het is toch nog goed gekomen. Ik durf nu wel afgeschminkt naast m’n man in bed te stappen. Ik durf zelfs zonder te ontbijten :-D. Als ik zestig ben, durf ik vast ook wel een stap buiten de deur te doen zonder extra opgedirkte ogen. Ik ben weliswaar geen lippenstiftmens (hou ik ab-so-luut niet van, van die smeerprut op mijn lippen, ook niet van lipgloss of labello. Gelukkig ben ik gezegend met een paar redelijk rode, volle lippen dus die laat ik maar zoals ze me gegeven zijn) en mijn gezicht blijft doorgaans ook redelijk ‘natural’ (geen geplamuurde kunstwerken op mijn wangen, no thanks). Maar mijn ogen, die maak ik sprekender. Altijd. Vanochtend heb ik eens een projectje gedaan. Ik heb één kant van mijn gezicht opgemaakt en de andere in mijn slaperige ochtendlook gelaten. Ik post de foto hier, maar u moet weten dat dit echt een coming-out voor mij is, eigenlijk zelfs een verschrikking. Een foto van mij, als two-face. Een foto out in the open, online, met één alledaagse, sprekende kant en één volledig ongecorrigeerde, blanco kant.
U mag slechts één keer raden welke kant dat is 😛

Twoface1a

Begrijpt u nu waarom?

0 gedachten over “Two-face

  1. Oh, toen wij de kelder onder water hadden staan om 4am op zondagochtend stond ik ook in m’n nachtponnetje, met een vest en grote laarzen aan buiten. Zonder make-up bracht ik de minstens 7 brandweermannen koffie. Ik praatte make-up-loos met mannen! Ik kan het dus wel hahahahah 🙂 Maar fijn is anders 😉 Jij snapt dat. X

 1. Met of zonder make-up, je bent en blijft een mooi mensje. Al vindt je jezelf naakt zonder make-up, vergeet dan niet dat je innerlijke bloedmooi is. Daar kan geen mascara, oogschaduw, lipstick of poederdoosje tegenop.
  Sj@nicknuf

 2. Hi Lou,
  Ik wou dat ik er zonder make up zo goed uit zag als jij. Omdat ik zoveel sport ben ik gewend om met ongekamde haren zo uit bed, wel iets gegeten en gedronken, te gaan rennen of naar de sportschool te gaan. Maakt me niet uit, maar als ik iets moet met mensen en ze ook echt ontmoet, dan doe ik er ook wat aan omdat ik er dan beter (lees jonger/hipper) uit zie. Ik vind het heerlijk om in het weekend alle make up weg te laten trouwens. Ik verf wel mijn haar, want zo grijs als ik ben, zo voel ik me nog lang niet. 😉
  groetjes,
  Dorothé

 3. Haha, leuk dit. Ik ga ook never, never zonder make-up de deur uit. Ik hou het zo naturel mogelijk maar ondertussen! Toch is het bij jou heus niet zo ernstig hoor, maar ik begrijp wat je bedoelt: je voelt je heel kaal zo zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *