Hartkloppingen

Hartkloppingen

noteEven checken. Waar is ie. Ik woel in mijn tas. Een typische vrouwenhandtas, groot, model zwart gat. Ik graaf. Borstel, stoffen zakje met EHBO-prut en make-up-spul, grote portemonnee, iets kleinere portemonnee, brillenetui nummer één (voor brillen), brillenetui nummer twee (voor de reservebatterijen van mijn mobiel), kauwgumpjes, paspoort, noodsetje (deo, muggenspul – hé dat kan eruit – en mondspray), zakdoekjes, alles moet SOFORT moven. Uit mijn weg. Waar is ie nou…
Mijn hart gaat sneller kloppen. Ik sta met mijn karretje midden in het gangpad van de Aldi en kan geen stap meer verzetten. Waar… Ik hyperventileer licht. Hij is er niet… Nergens te vinden… zal wel uit mijn zak gegleden zijn in de auto. Dat moet haast wel. Ik hou het niet meer uit, laat het muntloze karretje met drie produkten erin in het gangpad staan en draaf naar buiten. In de auto zit het hart in mijn keel: ik zie ‘m niet… Niet op de stoel, niet in de spleet ertussen, niet op de grond. Ik ga zitten en sluit mijn ogen en mompel hardop. “Kutfokkkkut, ik zal ‘m toch niet in het ziekenhuis verloren hebben… in het trappenhuis had ik hem nog, dat weet ik zeker. En die man bij de betaalautomaat in de parkeergarage, die stond wel verrekte dichtbij om me te helpen toen dat stomme apparaat mijn briefje van vijf niet wilde accepteren… oh nee… het zal toch niet, hè…” Mijn hart gaat te keer als dat van een hitsige kolibrie. Ik stop de sleutel in ’t contact, dan maar terug rijden naar het ziekenhuis. Op hoop van zegen dat ze ‘m toch ergens gevonden hebben… Als ik de gordel vast wil maken, zie ik een oranje streep achter dat klikding. ORANJE BOVEN!!! Mijn flipcover is namelijk oranje. Mijn gelukspoppetje bungelt gelaten ernaast.
De opluchting is bijna tastbaar. Ik aai ‘m (nou ja, quasi) en steek hem dan in mijn binnenzak. Rits dicht. Van mij. Mijn hersenen en mijn leidraad, mijn agenda en mijn personal organizer, mijn maatje en entertainmentapparaat. Dan merk je pas hoe verknocht je aan zo’n stom stuk techniek bent. Ziek…

0 gedachten over “Hartkloppingen

  1. Iets wel ja. Ik zou meer hartkloppingen krijgen omdat ik dan een nieuwe zou moeten kopen en dat zonde van het geld vind, niet omdat ik er zo gehecht aan ben. Ik vind het jammer dat alles er zo om draait. Er zijn zelfs mensen die een verbod er op hebben, die mogen hem niet mee naar binnen nemen als ze bij mij komen. Omdat dat idiote apparaatje de meeste aandacht kreeg. Hou op zeg!

    1. Hahaha 🙂 Nou in gezelschap vind ik het ook not done hoor!! Tenzij het een tweetup is, dan kun je er prat op gaan dat iedereen op z’n foon zit te hakken. Heel vroeger (*kucht*) toen ik mijn eerste smartphone had (een iphone jaweljawel) was ik ook nogal ‘erg’ maar dat is al compleet veranderd. Ik kan je verbod in die zin echt begrijpen, is onmogelijk als iemand waarmee je eigenlijk in gesprek bent, praktisch enkel op zijn/haar telefoon gefocust is. Het is niet zo dat mijn leven om die foon draait, het is wel zo dat daar álles van mij in staat (adressen, agenda, boodschappen- en ToDo-lijstjes, bulten foto’s etc.). Moet er niet aan denken dat dat in de handen van iemand anders valt :-S. En een nieuwe kopen is idd ook nog eens een hap uit m’n budget. Dan krijg ik het wel even heel benauwd als ie weg is…

  2. Haha, herkenbaar! Maar komt omdat in mijn foon toch allerlei info staat (adressen, tel.nrs enz). Ik heb hem ook altijd bij me. Check mijn mail erop, maak er foto’s mee. Ideaal zo’n stom stuk techniek! 😉 Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *