Keuzegemis

Keuzegemis

Hé mam… voelde jij je op je tweeënveertigste soms ook zo buiten alles, zo afzijdig als ik?mam
Zo, alsof je iets herkenbaars had moeten kleien van je leven maar dat het nu eenmaal die blobvorm kreeg, die er simpelweg in gedrukt werd?
Hunkerde je ook wel eens naar alles wat zo ontzettend verschrikkelijk uit den boze was? Naar dat wat zeker niet goed voor je was?
En ook naar het ‘wat als’ van al dat, wat je sowieso nooit van tevoren had kunnen weten?
Oh, en mam… heb je ook wel eens gedacht over hoe het was geweest als je dat had gedaan wat je moeder eigenlijk helemáál niet wou?
En vooral ook datgene, wat je pap je ten strengste verboden had?
Denk je wel eens over datgene wat er uit gekomen was, als je pak ‘m beet een halve eeuw geleden nét even anders gekozen had?
Ik mis ze soms heel erg.
Mijn keuzes van toen.
Ik zou ze zó graag nog eens terug zien…

0 gedachten over “Keuzegemis

  1. Hm. Ja hier een fourtysomething ah woord. Soms lijkt het of je eindelijk je “vorm” hebt gevonden om dan inderdaad de volgende dag weer helemaal uitgevlakt te worden/zijn. De “wat alsen” heb ik ook maar probeer die eerder als een droomwereldje te aanschouwen om je zo nu en dan in terug te trekken. De keuzes die ik maak probeer ik heel bewust te maken en eens beslist geeft dat ook enorme rust. als ik een glaasje te veel op heb of emo ben durven die keuzes wel eens zwaar omvallen 😉 Herkenbaar verhaal, daarom maken veertigers soms opeens een 180 graden bocht in hun leven, uit angst vr een Now or Never.

  2. De keuzes van toen kunnen veel invloed hebben ja. Maar aan de andere kant: het gaat uiteindelijk toch zoals het gaan moet – of je daar heel veel invloed op het weet ik eigenlijk ook niet…

  3. Al had je toendertijd anders gekozen, helaas zal je nooit weten hoe je leven er dan nu uitzag. Maar je zal altijd keuzes moeten blijven maken, ook al denk je er soms niet bij na. Zolang je maar geen spijt krijgt/hebt van de keuzes die je toendertijd gemaakt hebt. 🙂 XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *