Liever parallel

Liever parallel

Vanochtend zag ik een plaatje op Facebook. Ik was er meteen door gefascineerd. De triestheid van de lijnen, waarvan ik er één ben. Doet me denken die eenzaamheid van de priemgetallen. Levenslijnen in levende lijve.
Ik zou het plaatje willen bewerken: er staan duidelijk te weinig lijnen op. In ieder geval een flinke set parallellen meer. Sommigen heel dichtbij. Zo dichtbij dat je bijna niet ziet dat we nog twee lijnen zijn. Sommigen wat verder weg, maar nog steeds gelijk opgaand, altijd naast me.
Er zijn zoveel lijnen die kruisen. Ineens botsen we op elkaar, gaan in elkaar over. Op het kruispunt denk ik: hier stoppen we allebei met lijn zijn en worden voor eeuwig een punt. Maar zo werkt het blijkbaar niet. Ik loop door, of ik wil of niet. Zo gaat dat met lijnen. Langzaam weer weg van dat punt van perfecte interactie. Dan loop ik toch liever parallel…
Hé, ik zie een lijn die praktisch gelijk met mij loopt… Nog veel te ver weg en de toenadering is haast onmerkbaar. We lijken parallel maar zijn het niet. Uiteindelijk komt er een snijpunt. En daarna wil ik dood.
parallellines

0 gedachten over “Liever parallel

  1. We zijn geen priemgetallen, maar soms voelen we ons zo. We zijn uniek en laten ons daar vaak op voorstaan, maar we willen wel erkenning, bevestiging, thuiskomen, contact. Vaak stoppen we al onze energie in het hopen op, werken aan, onze verwachtingen ….om teleurgesteld te worden door parallelle of kruisende lijnen. Moet het dan van/uit onszelf komen en zijn we in wezen eenzaam? Iemand schreef me ooit ‘ik loop zo dicht naast je als ik kan’. Dat is een lijn/zin die me raakte.
    Groetjes,
    Dorothé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *