Ontheemd

Ontheemd

Waar is thuis? Waar hoor ik? Ik weet het niet meer. Ik heb het eigenlijk ook nooit geweten. “Wherever I lay my hat, that’s my home,” krakeelde Paul Young.  Ik heb geen hoed maar als ik er eentje had, zou ik ‘m meteen opzetten en diep over mijn ogen trekken, zodat niemand de tranen zou zien glinsteren.
Vandaag voelt werkelijk niet als Bevrijdingsdag. Veel meer als een onverwachte gevangenisdag. Gevangen in mijn hoofd, gevangen in het alledaagse, gevangen in een overweldigend onbestemd gevoel. Ik functioneer absoluut niet. Ik ben stuk. Zelfs grasmaaien lukt voor geen meter: ondanks de lentezon blijft het gras te nat en loopt de maaier na wat gesputter steeds opnieuw vast. Ik had ’t kunnen weten. Een lichte misselijkheid golft al sinds het opstaan met vlagen door me heen. Wat dóe ik hier eigenlijk? Behalve doorademen en wachten tot de motor der normaliteit weer een beetje regelmatiger draait? Alles revolteert in mij.
Ik zou mijn bestaan nu per direct en uit alle macht radicaal om willen gooien maar ik kan het niet. Nog niet? Rationaliteit, gebondenheid, realisme en machteloosheid weerhouden me. Ik voel me meer dan stevig vastgesnoerd in een korset van ooit gemaakte keuzes. Met dubbele knopen op de rug. Een immense drang om los te komen. Een ziekelijk groeiend heimwee. Als een opzwellende groene hulk in mij. Kon ik ook maar zo oersterk zijn en uitbreken…
Ik voel me ontheemd.
Ik ben in mijn huis, maar steeds minder thuis.
Misschien gaat het ook dit keer voorbij.
Misschien ook niet meer…

0 gedachten over “Ontheemd

      1. Ik krijg sterk de indruk dat je terug naar Nederland wilt, terug naar je familie en vrienden in dit kikkerlandje. Ik zeg hiermee niet de wiseguy uit te willen hangen maar.zo komt het verhaal over op mij.
        Betekent overigens niet dat je in Heidi land niet gelukkig bent maar anders…niet voor de volle 100%.

  1. Tja, keuzes. soms maken we ze om later te denken: dat had ik eigenlijk anders moeten doen. Gelukkig is het nooit te laten om keuzes te herzien.

  2. Best herkenbaar.. Hoop dat je de keuzes kunt maken en achteraf kan terugkijken op een goed en wijs besluit. En niemand is 100% happy (er is altijd wel iets), maar hoop dat je snel weer goed in je vel zit. Niemand kan zijn/haar verleden veranderen, maar je kan je wel de keuzes maken die je toekomst kunnen veranderen. Hoe die keuzes zullen uitpakken, weet je nooit van te voren. Succes, hopelijk kom je eruit! *knuf* XXX

  3. prachtig omschreven maar wat een verschrikkelijk gevoel. Je kan natuurlijk niet altijd terug komen op bepaalde keuzes die je gemaakt hebt, nieuwe keuzes maken kan natuurlijk wel. Hoop dat je je snel beter voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *