Tijd heelt alle wonden

Tijd heelt alle wonden

Wat een mythe. Tijd heelt helemaal niets. Tijd kan hooguit een licht gaasverbandje leggen op dat wat zo verschrikkelijk schrijnt. De wond blijft open. En dat is pas te begrijpen als je zelf in het bezit bent van zo’n gapend, bloedend gat. Rottijd.
Achter de wolken schijnt de zon?  Ik hoef geen zon. Ik verbrand in de zon. Ik blijf liever janken naar de maan.
Alle verlies went?  Nee, het went nooit. Maar fabeltjes zijn natuurlijk altijd leuk om te vertellen.
Life goes on?  Maybe. HET leven op zich wel. Maar de zin ervan moet toch steeds weer opnieuw gedefinieerd worden.
Wees verstandig, bekijk het rationeel. Weeg alle voors en tegens af, analyseer de werkelijke kans van slagen. Ja hoor, doe ik. Zo gauw iemand mij even wijst, waar mijn “gevoel-uit-verstand-aan-knop” zit. Ik vind het ding echt niet. Misschien is dat het enige wat de tijd ooit kan doen. Je een knopje in jezelf laten vinden. Of misschien is mijn gevoel wel mijn verstand?
Máák wat van je leven, je leeft maar één keer. Maar dan wel graag binnen de kaders waar je jezelf in de loop der tijd in hebt weten te persen. Muren zijn er om te doorbreken en voor alles is een oplossing. ‘Het leven’ hangt aan elkaar van clichés. Wat is dat leven überhaupt…
Ik wacht wel op die openbaring.
Ik wacht wel.

4 gedachten over “Tijd heelt alle wonden

 1. Hi Lou,
  Op zich zijn veel clichés waar, maar als ze op je afgeschoten worden treffen ze je als kogels met de bijbehorende pijn. Maar het ongeloof dat de ander überhaupt ze op je durft af te vuren doet nog meer pijn. Godzijdank zijn er soms plaatsen en mensen waar je je wonden kunt likken en kunt wachten in hoop op betere tijden.
  Warme groet,
  Dorothé

 2. Tijd heelt alle wonden
  er komt een dun gaaf velletje over heen
  een beetje roder dan het origineel
  zodat je wel kunt zien dat er iets was
  Tijd heelt alle wonden
  met je vinger voel je nog de bobbeltjes
  maar onder je jas zie je er niets van
  goed weggestopt
  Tijd heelt alle wonden
  totdat je je stoot
  en onder het mooie rode velletje
  er pus en stank verschijnt
  De wond is wel geheeld
  maar dicht is niet schoon
  x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *